Kinder szelet

2010. 05. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta hozzávalói:

6 tojásfehérje, 6 ek. cukor, 2 ek. étolaj, 2 ek. zsemlemorzsa, 6 ek, liszt, 1 kk. sütőpor.

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd az olajat óvatosan belecsurgatjuk és azzal is verjük kicsit. Majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a liszttel elkevert sütőport.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, megszórjuk darált dióval és ráöntjük a tésztamasszát. Megsütjük.

Krém hozzávalói:

6 tojássárgája, 3 cs. vaníliás puding, 8 dl tej, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 2 ek. kakaópor.

6 dl tejet felteszünk melegedni. A tojássárgájákat, a pudingot elkeverjük 2 dl tejjel, és ha forr, a többi tejet hozzáöntjük. Sűrűsödésig főzzük, majd kihűtjük. A cukrot és a margarint habosra keverjük és hozzáadjuk a hideg pudingot.

Ketté vesszük, az egyik felébe keverünk 2 ek. kakaóport.

Ezt a krémet kanalanként felváltva a barna,majd sárga krémet rátesszük a tészta tetejére sakktáblaszerűen.

Erre cukrász tejszínt teszünk, amit felvertünk kemény habbá.

Kakaóporral meghintjük a tetejét.

Köszönjük szépen Vigánti Zsuzsannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top