Tészta hozzávalói:
6 tojásfehérje, 6 ek. cukor, 2 ek. étolaj, 2 ek. zsemlemorzsa, 6 ek, liszt, 1 kk. sütőpor.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd az olajat óvatosan belecsurgatjuk és azzal is verjük kicsit. Majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a liszttel elkevert sütőport.
Krém hozzávalói:
6 tojássárgája, 3 cs. vaníliás puding, 8 dl tej, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 2 ek. kakaópor.
6 dl tejet felteszünk melegedni. A tojássárgájákat, a pudingot elkeverjük 2 dl tejjel, és ha forr, a többi tejet hozzáöntjük. Sűrűsödésig főzzük, majd kihűtjük. A cukrot és a margarint habosra keverjük és hozzáadjuk a hideg pudingot.
Ketté vesszük, az egyik felébe keverünk 2 ek. kakaóport.
Ezt a krémet kanalanként felváltva a barna,majd sárga krémet rátesszük a tészta tetejére sakktáblaszerűen.
Erre cukrász tejszínt teszünk, amit felvertünk kemény habbá.
Kakaóporral meghintjük a tetejét.
Köszönjük szépen Vigánti Zsuzsannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.