Kinga-féle puncstorta

2008. 06. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók:

Tésztához: 5 tojás, 35 dkg porcukor vagy kristálycukor, 10dkg darált dió, 25 dkg rétes liszt, 1 csomag sütőpor Krémhez: 15 dkg porcukor, 4 ek. rum vagy 2 ek.-nál nem több rumaroma, 25dkg margarin, 2dl tej, 1 csomag puncs pudingpor A tojásokat szétválasztjuk. 5 tojás sárgáját a 35 dkg cukorral összekeverjük. A megmaradt tojásfehérjéket felverjük, majd 10 dkg darált diót és a 25dkg réteslisztet is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele először a diót, majd a lisztet és persze a sütőport is. Lisztezett, zsírozott formába, tepsibe tesszük. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. A krémhez először felhabosítjuk a pórcukrot, a rumot (vagy rumaromát) és a margarint. Majd hozzáadjuk a tejben felfőzött pudingot és tovább habosítjuk. Lehetőleg a már kisült tortára kenjük rá hidegen, mert akkor lehet normálisan dolgozni vele. Díszítésnek marcipánformákat használjunk.

Köszönjük szépen Fehér Kingának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top