Kis fürdőszobából a nyugalom szigetét

2008. 05. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kis fürdőszobából is ki lehet hozni a legjobbat, csak nem kell úgy berendezni, mintha egy háromszobás méretű tér állna a rendelkezésünkre. Fontos kérdéseket kell megválaszolnunk, mielőtt ész nélkül elrohannánk a legközelebbi fürdőszoba szalonba és összevásárolnánk mindent. Tehát nagylevegő, és gondoljunk át mindent.

Elsősorban arra kell figyelnünk, hogy a WC a fürdőszobában van e vagy sem. Ha mázlink van, akkor nem, de ha csak oda sikerült berakni, akkor sincs semmi veszve. Akkor vágjunk is bele és rendezzük be a fürdőszobát. Igyekezzünk elkerülni, hogy éles sarkokat alakítsunk ki, mivel a fürdőnket a nap elején és végén használjuk, nem esne jól, ha álomittasan, vagy kábultan nekimennénk egy ilyen saroknak. Pár lila foltot elkerülhetünk ezzel.

Lássuk a berendezési tárgyakat. Minden fürdőben van mosdókagyló. Helyet spórolhatunk, ha nem egy fürdőszoba szekrénybe építjük, hanem csak simán felállítjuk a lábbal együtt. Az is lehet nagyon mutatós és elegáns. Így a mosdókagyló alá tudunk pakolni olyan dolgokat, mint kis rattanból készült polcocska, ami mozgatható, és elférnek benne az apró holmik. Tükröt a mosdókagyló fölé szoktuk helyezni, de akármilyen pici is a fürdőnk, a tükör alatt elfér egy polc, így a fogmosáshoz és borotválkozáshoz szükséges kellékek elférnek rajta. Így nem tűnik zsúfoltnak a fürdőszoba. Kell még egy kád, vagy egy zuhanytálca. Ezt a tényleg a fürdőnk mérete befolyásolja, ugyanis hiába szeretnénk kádat, ha nem fér be a fürdőbe. De ha kényelmesen elfér, akkor zuhanyozni és fürdeni is tudunk egyszerre benne. A kád méretét és alakját, a fürdő határozza meg, de ha sarokkádat veszünk, akkor marad még hely a mosógépnek is, ha nincs hely, hogy máshol tároljuk.

A törölközők miatt nem kell aggódni, hisz azt úgy is tilos a fürdőben tárolni, mert benedvesedik a páratartalom miatt. Tehát szekrényre nem lesz szükségünk. Akasztót a használatban lévő törölközőknek, pedig fúrhatunk a falra.

Ha mégis szimpatikusabb a fürdőszobába, hogy kisszekrényt tegyünk, akkor olyat válasszunk, amely tetején elhelyezhető a mosdókagyló.

A berendezésekkel megvagyunk, válasszunk színeket. A kis fürdőszobát nagyítja, ha világos színű csempét választunk. Ha csak mesterséges fény fogja megvilágítani, akkor ahhoz igazodva válasszunk színt. Megint divat lett a fehér fürdőszoba és a fehér berendezés, de ha valaki merészebbet szeretne kihozni a fürdőjéből, kipróbálhatja a fekete, vagy a piros színeket is – bár kis fürdőkben ezzel azért nagyon óvatosan kell bánni! Lényeg, hogy mi magunk jól érezzük magunkat benne, hisz nekünk készül. A térhatást növelhetjük a csempe színén kívül a méretével is. Kis méretű csempét válasszunk, lehet akár mozaik csempe is.

Ha a belmagassága alacsony, akkor hosszú dolgokkal tudjuk nyújtani. Például olyan polcot válasszunk, ami nem tömör, hanem nyújtott, akár a padlóra is leérhet.

Praktikus tároló helyet készíthetünk a vécé vagy a mosógép fölé is, kaphatóak ilyenek készen is, vagy magunk fabrikálhatunk. Hogy a zsúfoltság érzetét elkerüljük, válasszunk üvegpolcokat, és a fémvázak is „lazítják” a kis helységet. És persze, a türkök! A sok tükör nagyítja a fürdőt, s bár nem olcsó egy szép nagy tükör, de megéri.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top