Kócos pogácsa

2010. 12. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 fagyasztott leveles tészta, 1 tojás a tészta kenéséhez, 25 dkg margarin. 2 db tömlős krémsajt (natúr vagy sonkás, én a sonkásat használom), só ízlés szerint, (aki akar, tejfölt is tehet hozzá, én nem szoktam), reszelt sajt

Elkészítés: A leveles tésztát, ha felolvadt, vékonyra kinyújtom és késsel egy kicsit bordázom, majd tojással megkenem és nagyon kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrom, majd olajjal átkent tepsiben megsütöm.

Krém: 25 dkg margarint habosra keverek, majd hozzákeverem a krémsajtot és ízlés szerint sót. Egy kicsit még keverem, majd a pogácsának az alsó felét megkenem a krémmel és rárakok még egy pogácsát, az oldalát beleforgatom reszelt sajtba. Ezt a műveletet addig folytatom, míg a kis pogácsák el nem fogynak.

Nagyon finom és mutatós sütemény! Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top