Kókuszos kávékrém torta

2009. 02. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

10 tojás, 20 dkg kókuszreszelék, 45 dkg porcukor, 1 e.k. Kakaópor, 8 e.k. sütőporos liszt, 8 e. k kristálycukor, 4 e.k víz, 0,5 l tej, 1 dl feketekávé, 6 dkg vaníliás pudingpor, 25 dkg  margarin.

6 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral, és 20 dkg kókuszreszelékkel habosra keverünk, és a papírral bélelt torta formába öntjük. A tojás sárgáját majd a krémhez adjuk.

4 tojásból, 4 e.k vízből, 8 e.k sütőporos lisztből, 1 e.k kakaóból és 8 e.k kristálycukorból piskóta tésztát készítünk, amit a kókuszos tojáshab tetejére öntünk és együtt közepes hőfokon megsütjük. Tűpróbával nézzük a piskótát. Amikor kész, kiborítjuk a tortaformából és a piskóta réteg lesz alul.

Krém: 0,5 l tejhez 1dl feketekávét öntünk, 6 dkg vaníliás pudingporral sűrű pudingot készítünk belőle. Közben 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint habosra keverünk. Amikor a puding langyosra hűlt  belekavarjuk a 6 db tojás sárgáját. Amikor teljesen hideg a pudingunk simára keverjük a vajkrémmel. Az egészet a torta lapra kenjük, ízlés szerint díszítjük.

Nálunk a család kedvence ez a torta! Nagyon finom :) Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Sándor Editnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top