Hozzávalók:
Tésztához: 25dkg liszt,15dkg cukor, 5dkg zsír,1db tojás, 2 ek. olvasztott méz, 1dl tej, 1 kk. szódabikarbóna
Krémhez: 20 dkg vaj (margarin), 20-25 dkg cukor, 2 ek. kakaópor, 1ek. tej, ½ dl rum
Sütemény forgatásához: 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1) A cukrot, a tojást, a zsírt és az olvasztott mézet jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd fokozatosan a lisztet, melybe előzőleg elkevertük a szódabikarbónát. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
2) Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A cukrot, a vajat, a tejet és a kakaóport felfőzzük. Ha kissé meghűlt, belekeverjük a rumot.
3) A kihűlt tésztát felszeleteljük, és villára szúrva belemártjuk a langyosra visszahűlni hagyott krémbe, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk a szeleteket.
Ha a krém nagyon megdermed, langyosítsuk meg újra.
Jó étvágyat!