Hozzávalók :
1 élesztő, 1 liter tej (amiből 8 decit félreteszek, a maradék 2 decivel az élesztőt megfuttatom kicsi
cukorral), 2 evőkanál kristálycukor, kicsi só, 2 tojássárgája, dió nagyságú zsír, annyi liszt amennyit a
tészta felvesz (kb. 1 kg).
Elkészítése :
Meglangyosítom a tejet (nem forróra), beleteszem az élesztőt, megfuttatom, majd a 2 evőkanál
kristálycukrot is beleteszem, és így futtatom meg, majd ha az élesztő feljött, beleteszem a zsírt,
a tojássárgáját, jöhet bele a liszt és abba a sót és a többi tejet beleöntöm és összekeverem.
Félig lágy, félig kemény tészta legyen, majd jó meleg helyen kelesztem.
Amikor a kétszeresére feljött a tészta a tálban, akkor már jó lesz, lehet nyújtani, kockákra vágni,
majd megtölteni sütőlekvárral. (lehet mákkal, dióval, ízlés szerint).
Meleg sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. ( 200 C fokon )
Nagyon finom, laktató egy gulyásleves után.