Lekváros bukta

2010. 06. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók : 1 élesztő, 1 liter tej (amiből 8 decit félreteszek, a maradék 2 decivel az élesztőt megfuttatom kicsi cukorral), 2 evőkanál kristálycukor, kicsi só, 2 tojássárgája, dió nagyságú zsír, annyi liszt amennyit a tészta felvesz (kb. 1 kg).
Elkészítése : Meglangyosítom a tejet (nem forróra), beleteszem az élesztőt, megfuttatom, majd a 2 evőkanál kristálycukrot is beleteszem, és így futtatom meg, majd ha az élesztő feljött, beleteszem a zsírt, a tojássárgáját, jöhet bele a liszt és abba a sót és a többi tejet beleöntöm és összekeverem. Félig lágy,  félig kemény tészta legyen, majd jó meleg helyen kelesztem. Amikor a kétszeresére feljött a tészta a tálban, akkor már jó lesz, lehet nyújtani, kockákra vágni, majd megtölteni sütőlekvárral. (lehet mákkal, dióval, ízlés szerint). Meleg sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. ( 200 C fokon ) Nagyon finom,  laktató egy gulyásleves után.
Köszönjük szépen Ádámné Gruber Bernadettnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top