Leszel a…?

2008. 05. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A dologhoz a férfiak részéről sok esetben nem kis bátorság igényeltetik, érdemes legalább egy kicsit készülni rá, de semmiképp nem szabad túllihegni.

Vannak, akik a spontaneitásra esküsznek, amikor ha számítasz is arra a bizonyos kérdésre, az mégis olyan szituációban hangzik el, amire nem is gondoltál volna, például reggeli közben, mikor a kávédat kortyolgatod, vagy a buszt várva, egy megállóban. Romantikus típusok egy holdfényes csónakázás, vagy egy folyóparti andalgás mellett teszik le a voksukat, és sokan örülnének a klasszikus megoldásnak: gyertyafényes vacsora egy bájos étteremben, halk háttérzenével és azzal a bizonyos kis bársonydobozkával. Akik szeretik az extrémebb helyzeteket olykor szokatlannak tűnő lánykérésről ábrándoznak: raftingolás, hegymászás közben, hőlégballonon vagy szabadesés alkalmával.

A hagyományokat nagybecsben tartó családoknál még mindig divat, hogy a fiú a lányos apától kéri meg a leányzó kezét. Ez remek alkalom lehet arra, hogy a fiatalok szülei megismerjék egymást, az esküvő eltervezésére és egy közös vacsora elköltésére. Ilyenkor általában a lány szülei rendezik az összejövetelt, ahol nincs hiány pezsgőben és harapnivalóban.

Sok nőnek határozott elképzelése van arról a napról, mikor szeretné, hogy párja megkérje a kezét, gyakran ezek emlékezetes napok vagy ünnepek- születésnap, Karácsony, évforduló és újabban a szerelmesek napja, Valentin-nap is csatlakozott a kedvencek listájához.

Manapság azonban már vannak olyan határozott nők, akik nem várnak arra, hogy a férfi tegye meg az első lépést a házasság felé, hanem kezükbe veszik az irányítást és ők „kérik meg párjuk kezét”. Ám ezt sokan még túlzásnak tartják és inkább az eredeti felállásban hisznek.

Milyen körítés tartozzék a nagy kérdéshez? Előfordulnak extra romantikus típusok, akik örülnének, ha párjuk saját szerelmes költeménnyel rukkolna elő, de legalábbis nagyon szép kis „beszéd” kapcsolódjon a kérdéshez. Akadnak olyanok is, akiknek pusztán a kérdés is megteszi, nem kell hozzá semmi egyéb, hiszen nem az a lényeg, hanem a tény, hogy a partner szeretné vele leélni az életét.

Megesik azonban, hogy a valóság teljesen más, mint amit mi elképzeltünk, de bármilyen megoldást is választ a férfi, a boldogság garantált lesz. De hogy hosszú távon mit hoz az élet – ez igazán nem a lánykérés módjától függ…

Kapcsolódó fórum: 

$$f1674$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top