Londonban véletlenül meleg lett

2011. 06. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hőségriadó van a ködös Albionban: hétfőn a 31 fokot is elérte a hőmérő higanyszála az ország egyes pontjain. A hétfői csúcs az év eddigi legforróbb napja volt a szigetországban, ahol napok óta átlag 21-23 fok között mozog a nappali hőmérséklet. Ez a briteknél már extrémnek számít. A júniusi átlag nappali hőfok náluk ugyanis 20 Celsius. A júliusi még ennél is magasabb, 22 Celsius! (Érezni az iróniát a mondatban? Igen? Oké.)

Ha a 23 fokra kiadott hőségriadó nem lenne elég mosolyogtató az átlag magyar ember számára, akkor húzzuk elő a kalapból azt is, hogy a brit szigeteken valaha mért legmagasabb hőmérsékleti érték 34 fok volt.

...de nem is a brit időjárás a vicces, hiszen erről nem tehetnek. A klíma adott, attól még lehet gyönyörű és értékes a vidék, hogy ritkán van strandidő. Az viszont fura, ahogy ehhez hozzáállnak:  a brit hatóságok pánikhelyzetként élik meg a 30-31 fokot. Hétfőn például a vasúti felsővezeték pálya túlhevülése miatt le kellett állítani néhány vonatot. (Igen, 31 fokban.) Kérdem én, milyen anyagból vannak azok a felsővezetékek? Medvecukorból?

Képek: South Beach és a Glastonbury Festival, Forrás: www.thisislondon.co.uk



Szerző

donna.hu



Scroll to Top