Májusi teendő lista

2008. 05. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tedd el végre az összes csizmát, télikabátot, sálat. A lábbeliket tömd ki újságpapírral, kend be vastagon cipőkrémmel, de ne fényesítsd ki. A ruhák közé levendulát rakj, a gonosz pusztító molyok ellen.

Eljött a könnyű, világos rucik ideje. Mosd ki, – ha tisztán tetted el –, öblítsd át őket, teregess a friss levegőn. A divat most a vasalás ellen szól, tele vannak a boltok szándékosan gyűrt cuccokkal. Csak akkor kapd elő a gőzölős masinát, ha nagyon muszáj.

Vásárolj legalább egy új darabot az idei választékból. Persze most nem alkalmi az ára, de nem lehet kibírni leárazásig.

Radírozd le a bőrödet, hogy az első napsugarak egyenletesen barnítsanak. Ez a fény már nagyon erős, ne tévesszen meg, hogy a levegő még nem forró. Használj naptejet. Nézd meg, nem járt-e le a tavalyi, a gyártástól számítva két évig védenek a leégéstől, de a második évben már nem olyan hatékonyak.

Ha ebédidőben megteheted, vidd ki a szabadba a harapnivalódat, ülj ki egy padra, vagy egy park pázsitjára. Vedd le a cipődet, mint a filmeken, ne érdekeljen, ki mit gondol rólad. Nehéz lesz visszamenned, de sokkal könnyebben megy majd a nap második fele, meglátod.

Ültess egynyári növényeket az üresen szomorkodó virágládákba, tedd hangulatossá a teraszt, akár milyen pici is. A színes párnák, mécsesek, bambuszfüggöny nem nagy kiadás, mégis csodákat művelnek.

Sétálj kedveseddel az illatos éjszakában, vagy üljetek ki valamelyik közeli kávézó teraszára, és kortyoljatok bele egy selymes roséba.

Lapozz át egy utazási magazint, hátha találsz egy jó kis utat az előszezonban. Hétvégén hívd ki a barátaidat a közeli zöldbe, sütögetni, vagy bográcsban főzni. Ez első lépése lehet a nyári sorozatnak, amikor „körvendégséget” szerveztek: minden héten másnál gyűltök össze egy kis esti beszélgetésre, vagy akár egy felejthetetlen házibulira. Igaz, hogy komoly szervezést igényel, de hidd el, megéri. Ha itthon töltöd a nyarat, akkor is emlékezetes lesz.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top