Mákos gombóc

2009. 08. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:  8 dkg darált mák,  2 db száraz zsemle,  2,5 dl tej,  2 db tojás,  3 evőkanál búzadara,  1 dkg margarin,  3 dkg zsemlemorzsa.   A zsemlét kis kockákra vágjuk, összekeverjük a darált mákkal, majd ráöntjük a tejet. Tíz-tizenöt percig állni hagyjuk. Hozzákeverjük a tojást, a búzadarát, majd a masszából gombócokat formálunk. Sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A margarint felolvasztjuk és beletesszük a zsemlemorzsát, megpirítjuk, majd beleforgatjuk a gombócokat.   Porcukorral meghintve tálaljuk. Gyors és egyszerű étel, jó étvágyat kívánok hozzá.

Köszönjük szépen Janóné Ferenczi Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top