Uborkás újkrumplifőzelék

2009. 08. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg újkrumpli 6 db csemege uborka 2 dl uborkalé 2 leveskocka 2 dl tejföl 1 evőkanál étkezési keményítő

A krumplit  és az uborkát karikára vágjuk. Ráöntjük a csemegeuborka levet és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a leveskockát, felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Lassú tűzön puhára főzzük a krumplit, majd a keményítővel elkevert tejföllel behabarjuk. Sült hússal, virslivel, főtt hússal, csirkével, fasírttal tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Hoffmann Ágnesnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top