Már megint…

2009. 06. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A tudomány ezt a jelenséget elnevezte valami borzalmas fantáziával korai magömlésnek. Kicsit úgy hangzik, mint valami mezőgazdasági szakszó. Komoly, és koránt sem olyan vészes, mint elsőre tűnik. Az, hogy a férfiak gyorsabban mennek el az ágyban, mint a nők teljesen természetesnek mondhatjuk. Hisz más a testfelépítés, ő férfi te meg nő vagy. A férfiak szerve úgy van kalibrálva, hogy az élvezet a megtermékenyítéshez vezessen. A nőknek nem kell az orgazmus ahhoz, hogy megtermékenyüljenek. Vagyis a férfiak az élvezetre vannak kódolva. Mi nők pedig szeretnénk - a hancúr után -, hasonló élményekkel álomra hajtani a fejünket.

A korai magömlés többféleképpen értelmezhető. Mi az, hogy korán? Mihez képest korán? A gyors szex is lehet kielégítő mindkét fél számára, így ha a pár néhány perc után a fellegekben érzi magát, nem biztos, hogy korai magömlésnek neveznénk a történteket. A férfiakra nagy elvárás nehezedik. Míg nekik – a  sokkal érzékenyebb szervük – minden érintést érzékenyen visel, a nőké már kevésbé. Ezért teljesen más az ingerküszöbük, ebből következve más az az idő, amíg a csúcsra jutnak. Korai magömlés azonban tényleg létezik. A legsúlyosabb formája a „behatolás előtti” eset. Egy kamaszfiú képe jelenik meg előttem, ahogy az első alkalommal annyira izgul, hogy még a starthoz állás előtt eldurran. Ilyen előfordul, a nagy izgalom számlájára írható. De ha egy tapasztalt férfiről van szó, akivel már nem először esik meg a dolog, akkor bizony el kell gondolkodni azon, hogy mi is lehet a probléma. Akár teljesítménykényszer, stressz vagy túlzott aggódás – mind befolyással lehet az aktusra.

Akkor érdemes gyanakodni valamilyen komolyabb bajra, ha nem egyszer történik meg, hanem rendszeresen. Ugyanis a gyors tüzelésűek problémáját okozhatja valamilyen gyulladás is, ami nem tréfa dolog. A prosztata vagy az ondóvezeték gyulladása veszélyes is lehet, így a problémával érdemes orvoshoz fordulni.

Ha nincs semmi ilyesmi ok a háttérben, akkor maradnak a praktikák. Az óvszer csökkenti az érzékelést, így a férfinek tovább kell az izgatás, hogy a csúcsra jusson. Tehát az is egy megoldás, ha gumit használtok. A másik lehetőség, hogy többször megszakítjátok a közösülést és kényeztetitek egymást másképp. Ez a váltogatás egyrészt izgalmas és szórakoztató lehet, másrészt lassítja a szeretkezés tempóját. Ami sokszor elég a nőknek, hogy a párjukkal együtt, vagy hamarabb eljuthassanak a csúcsra. Azonban ha mégis a férfi ér fel gyorsabban a csúcsra, kérd meg, hogy nyújtsa a kezét és vigyen fel téged is oda!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top