Marcipános szaloncukor

2008. 12. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 10 evőkanál víz, marcipánmassza.

Egy lábasba teszünk 50 dkg cukrot és 10 evőkanál vizet. Folyamatos keverés közben a forrástól számítva 8 percig főzzük. Közben 6-7 perc után tányérra teszünk egy kanál masszát, és gyorsan elsimítjuk: ha sűrűsödik és keményedik, akkor elkészült a massza. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük az ízesítőket. Az így elkészített masszát porcelántálon vagy márványlapon nedves kézzel tetszés szerinti vastagságú rúddá sodorjuk. Kihűlés előtt megfelelő nagyságú darabokra vágjuk. Ha elkészült, selyempapírba csomagoljuk, és tetszés szerint díszíthetjük.

Kellemes időtöltést!

Köszönjük szépen Horváth Krisztinának! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top