Megalkot, felráz, spriccel

2011. 06. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nap melege elől nincs menekvés és bár a kozmetikai cégek nagyágyúi tucatszám ötlik ki a jobbnál jobb hűsítő, bőrtápláló szereket, hol az áruk, hol a rengeteg káros adalékanyag miatt sorra elvetjük ajánlataikat. Mi most olyan házi praktikákat szeretnénk megosztani olvasóinkkal, melyek az említett két elrettentő kategória egyikébe sem sorolhatók: természetesek, olcsók és hatékonyak!

Gyakran tapasztaljuk a nyári melegben, hogy izzadtságcseppek gördülnek le homlokunkon, melyek ellen egyetlen megoldást talán a többszöri arcmosás ad, azonban erre nem mindig van lehetőség. De akkor mit tehetünk? Keress egy porlasztóspray-s flakont és töltsd meg saját készítésű, hűsítő arcpermettel! Íme néhány tipp, mit használhatsz!

Vizet a bőrnek!

A bőr az izzadással rengeteg folyadékot veszít, könnyen kiszáradhat még annak ellenére is, hogy gondoskodunk a megfelelő vízfogyasztásról. A bőr táplálására napközben is kell figyelnünk, főleg ha a hőmérő higanyszála a magasba szökik. Erre legegyszerűbb megoldás, ha arcspray-nek jobb minőségű ásványvizet használunk, és amikor szükségét érezzük, előkapva a retikülből máris hűsíthetjük magunkat, regenerálhatjuk bőrünket. Az ötlet nem egyedülálló, több nagy kozmetikai cég is felfedezte a természetes vizek bőrre gyakorolt jótékony hatását, viszont ők mindezt egy kis adalékanyaggal megturbózva ezrekért árulják.

Olajat a bőrnek!

Arcpermetet illóolajokkal is készíthetsz. Alapnak használj kb. 2 dl ásványvizet vagy desztillált vizet, majd adj hozzá 3-4 csepp levendula- vagy rózsaolajat, de akár próbálkozhatsz a citromos illóolajjal is. Arra azért figyelj, hogy az arányokat ne lépd túl, mert a túl sok olaj  irritációt okozhat, esetleg zsírossá teheti a bőröd. Alkalmazás előtt mindig rázd fel a keveréket, hogy az olaj keveredjen a vízzel!

Gyógynövényt a bőrnek!

A különböző szépítő teák is kiválóan alkalmazhatók arcpermetként, zsírosabb bőrűeknek például a kamillából készített arcpermet ajánlott, de bőrtípustól függetlenül használhatod a levendula, vagy a zsálya forrázatát is. Ilyenkor természetesen sokkal lágyabb teát kell készítened, egy evőkanál szárított gyógynövényt akár fél liter vízzel is leforrázhatsz, majd kihűlés után máris mehet a szórófejes palackodba!

A permetek használata előtt töröld át arcodat egy száraz kendővel, mert az illóolaj és a gyógynövények így jobban ki tudják fejteni jótékony hatásukat. Kitűnően hidratálnak, ápolnak és frissítenek, akár munkahelyen alkalmazod, akár egy egész napos ügyintézés és rohangálás után.

Ellenjavallat

Természetesen nem titkolhatjuk el azt sem, hogy az arcpermetek a szépen kisminkelt arc ellenségei, hiszen alkalmazásuk nem tűr sem púdert, sem szempillaspirált. A drogériák kínálatában ugyan találsz sminkálló permetet is, azonban ennek ára igen borsos. Két lehetőséged van: vízálló sminket készítesz vagy kiemelve természetes szépségedet elhanyagolod a szépítő kozmetikumok használatát, így bátran alkalmazhatod ötleteinket!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top