Menhely lehet a Jackson-birtokból

2011. 04. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kb. 11 négyzetkilométeren elterülő parkot Jacko 1988-ban vásárolta meg közel 15 millió dollárért. A területen többek között saját vadasparkot is létesített, melynek lakóit a popcsillag 2009 júniusában bekövetkezett halála után más rezervátumokban és állatkertekben helyezték el.

Neverland igen elhagyatott hellyé vált, benőtte a gaz és az épületei is rossz állapotban vannak, de a jelek szerint nem hagyják tovább pusztulni. Az egykori mesevilágot újjáépítenék, hogy a Jacko rajongók Mekkájává váljon, de egy új ötlet is felbukkant, méghozzá a PETA jóvoltából. A szervezet lecsapott az örökösök korábbi elszólására, miszerint “közösségi parkot és állatközpontot” kreálnának a birtokból.

A harcos hozzáállásáról és nem ritkán botrányosra sikeredő kampányairól híres állatvédő egyesület levelet írt a popsztár gyerekeinek, Prince Michael Jacksonnak és Paris Jacksonnak. Ebben arra bátorítják őket, hogy hozzanak létre a területen egy olyan menhelyet, ahol a korábban rossz bánásmód miatt szenvedő állatok megfelelő körülmények között élhetnek.

A PETA egyúttal tanácsokat is ad, milyen követelményeket kell figyelembe venni egy menhely létrehozásánál. Felhívták például a figyelmet a Global Federation of Animal Sanctuaries nevű szervezet ajánlásaira, illetve megneveztek néhány amerikai menhelyet, vadrezervátumot, amelyről példát vehetnek Neverland esetleges átalakításakor. A pletykák szerint az örökösöknek tetszik a terv, de az sem zárható ki, hogy ezeket a pletykákat éppen a PETA terjeszti...

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top