Mézes mustáros szelet mazsolás rizzsel

2009. 12. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A hússzeleteket befűszerezve megsütjük pici olajon és egy tálra félretesszük. A maradék olajban egy kiskanál mézet 2 evőkanál mustárral összekeverünk, egy percig pirítjuk, só, bors, kerül rá, majd 2 dl tejszínnel felöntjük és összeforraljuk. A szeleteket belerakjuk és még egy percig főzzük...és kész!

  Mazsolás rizs, ahogy én csinálom: Egy edénybe kevés olajat teszek és egy kevéske vöröshagymát apróra vágva kevés ideig pirítom, majd ízlés szerint kevés őrölt borsot teszek bele, összekeverem. Közben a beáztatott megmosott mazsolát is beleteszem az olajba. 2 csomag tasakos rizst megfőzök és ezt is beleteszem a hagymás mazsolás olajba, jól összekeverem, már csak összemelegítem, és kész.   De akár csak natúr rizzsel is tálalható.   Ez a mézes mustáros karaj nagyon fincsi szerintem, akár ünnepi alkalomra is ideális és nagyon gyorsan kész. /Aki az egzotikus ételeket szereti, annak ez biztosan ízleni fog!   Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Rimpflné Szabó Magdolnának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top