Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg méz, 8 dkg zsír, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 késhegynyi fahéj, 1-2 törött szegfűszeg, 1/2 reszelt citrom, vagy narancshéj, egy csipet só.
A mézet , a zsiradékot és a cukrot állandó keveréssel meglangyosíjuk. (Ne legyen forró!) Lisztet a szódabikarbónával összesziátáljuk, hozzáadjuk a meglangyosított mézet , a tojást és a fűszereket. Jól kidolgozzuk letakarva 4 órán át pihentetjük. A legalább 4 órát pihentett tésztát késfoknyi vékonyságúra nyújtjuk, megszúrkáljuk, derelyemetszővel 5 cm-es egyenlő négyzetre vágunk belőle. A tepsibe sütőpapíron és gyorsan világosbarnára sütjük. A sütésnél maradjunk mellette. 5 perc múlva nézzük meg, nehogy megégjen. Sokáig eltartható.
Jó étvágyat kívánok!
Köszönjük szépen Balázs Helgának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!