Mit üzen a Szaturnusz? 2. rész

2010. 09. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Aki utat talál saját magához, ami többnyire csak életünk második felében történik meg, megteremtheti a legszilárdabb alapot az egészségéhez. Most van itt az alkalmas időpont gondolkodásunk megváltoztatására, ami terápiaként hathat. Az alábbiakban elolvashatod személyes Szaturnusz-horoszkópodban, mi az, ami beteggé tehetne. Azt is megtalálhatod, hogyan tudod meggyógyítani saját magad.

A Szaturnusz figyelmeztet, lehet, hogy még kínoz is. Azt kérdezi tőled: mi az, ami életedben nem nyugszik szilárd alapokon? A partneri kapcsolat, az egzisztencia, de az egészség is ide tartozhat. A vasfegyelem bolygója olyan, mint egy kozmikus, szigorú orvos, aki egészségesebb életre szólít fel. Születési horoszkópod személyes Szaturnuszában felismerheted a kényszereket, félelmeket, hamis érzéseket, amelyek megbetegíthetnének. De láthatod az esélyed a változtatásra, amely különösen életed második felében lehetséges. Ha az ember megnyugszik, „észhez tér”, ha nem rohan vakon a mindennapok kalandjai után, akkor érkezhet el az ideje a Szaturnusznak az életében. Ez ma már nem olyan kérdés, ami szigorúan az életkortól függ.

Az emberek élethez való hozzáállása, öntudata, spiritualitása megváltozott. Sokan közülünk hamarabb érik el az érettséget, amivel felismerik, hogy valami félrecsúszott, hogy nyomás alá kerültek, valami beteggé teszi őket. A csillagok most pártolják ezt a belátást.

Szeptember 8-án az Újhold a Szűz jegyében kelt fel, ez a jegy az egészségtudatunkat élesíti. A következő napokon pedig szárnyakat adó együttállásba kerül Szaturnusszal. Minden felszínre kerül, minden világossá és egyértelművé válik, ami károsíthat, beszűkíthet, ami elveszi tőlünk a levegőt, ami teherként nyom bennünket.

Már évtizedekkel ezelőtt bizonyított tény, hogy testileg is betegíthetnek a kényszerek. Például, hogy az elnyomott agressziók allergiát váltanak ki. A személyes Szaturnusz-horoszkópodban elolvashatod, mi áll az utadban, mi az, ami miatt egy életen át félsz, mi az, ami elől menekülsz. Azt is megtudhatod, hogy ezt a terhet hogyan dobhatod le, hogyan szabadíthatod fel magad, milyen veszélyesek egészségedre a gátlások és komplexusok.

Ha a születésedkor a Szaturnusz a Szűz jegyében állt: Az élet állandó vizsgát jelent számodra. Attól félsz, hogy ez a vizsga nem sikerül, hogy ügyetlennek mutatkozol. Félsz attól, hogy elbuksz vagy teljesen oda nem illő módon reagálsz – mert a tökéletességre irányuló kényszer rejtőzik benned. Mindenki másnál jobb akarsz lenni, egyidejűleg figyelsz mindenkit, tudat alatt olyan szeretnél lenni, mint ők. Mivel mindenki olyan, ez nem lehet rossz út… ezzel egyszerre megveted minden formáját a hasonulásnak. Ennek a Szaturnusz-nyomásnak a szimptómái: sokaknál hipochondria, mert túlzottan is félsz  a betegségtől, attól, hogy a betegség miatt kirekesztenek, vagy hogy már nem tartozol az egészségesek tömegéhez, páni félelmet okoz a legkisebb betegségtől is. Ez legyengíti immunrendszeredet, állandóan beteggé, illetve könnyen megbetegedővé tesz. Hajlamos vagy a krónikus panaszokra, allergiára, homloküregpanaszokra, problémákra. Életed második felének érési folyamata során kifejleszthetsz egy belső egyensúlyt, amely új kapcsolatot ajándékoz neked a testeddel, egészen természetesen, tökéletesen lazán bánhatsz vele. Nem esel minden kis náthától pánikba. Új öntudatot fejleszthetsz ki, ami nem kényszerít többé arra, hogy túl szerénynek mutasd magad, csak hogy fel ne tűnj. Higgadtan, függetlenül élsz, nem félsz már a többiek véleményétől. Önmagadban nyugodt vagy.

Ha a születésedkor a Szaturnusz a Mérleg jegyében állt: Hajlamos vagy tudatalatti félelemre, félsz attól, hogy túlságosan alkalmazkodnod kell, túl sok emberre kell tekintettel lenned, túlságosan függsz. Ezért lázadsz saját erősséged ellen, rendíthetetlennek, harciasnak, mogorvának, legkevésbé sem békülékenynek és makacsnak mutatod magad ahelyett, hogy igézően előzékeny, laza, könnyed és játékos lennél.  Gyűlölöd a kompromisszumokat, és saját magad helyezed nyomás alá a rengeteg egyesületben, civil szervezetben végzett munkával. A kényszereknek, melyeket saját magad vettél a nyakadba a következők a szimptómái: mindenekelőtt bőrproblémák, mint a neurodermitis - gyulladással járó bőrbetegség -, allergiák, légzőszervi problémák, mert saját magad megfosztod a levegőtől. Életed második felében az érési folyamatban új felelősségre találsz, amelyet nem kényszerként élsz meg, hanem támaszként, védettségként, amit keresel és szeretsz, és ami a gyógyulást segíteni fogja.

Ha a születésedkor  a Szaturnusz a Skorpió jegyében állt: Vonz a lobogó szenvedély, amitől tulajdonképpen félsz, és amelyet tulajdonképpen megvetsz, mert magában hordozza a veszélyt, hogy érzelmileg függővé válsz és elkötelezetté azok iránt, akik függnek tőled. Hatalomra vágysz, ugyanakkor félsz attól, hogy a hatalmi helyzetben nem állod meg a helyed. Félsz a saját érzelmeidtől, és szenvedsz ettől, mert szükséged van a mély érzésű szerelemre. Sok ilyen ember nincs tudatában ezeknek a viselkedésmódoknak. Mégis, a szétziláltság tudatalatti érzéséhez vezet komoly zavarokkal: problémáid lehetnek a vesékkel, az emésztőszervekkel, túlsavasodás, pszichoszomatikus gyomorfájdalmak léphetnek fel. Az élet második felének érési folyamatában, melyet a Szaturnusz segít, legyőzheted a függőségtől való félelmed . Mindenekelőtt találd meg a bátorságot, hogy készen légy odaadni magad egy partnerkapcsolatban, és fejleszd ki magadban a mély bizalom érzését. Ez minden terápiát segíteni fog, és egészségesebb, teljesebb élethez vezet.

Ha a születésedkor a Szaturnusz a Nyilas jegyében állt: Éjszakákon át ültél már utazási katalógusok előtt és szabadságodat tervezted a legkisebb részletekig. Tanulmányoztad az interneten a kínálatokat, figyelembe vetted minden notórius morgolódó intelmeit a koszos szállodákról és szélhámos bennszülöttekről. Ezután azonban az utazás során a hozzád hasonló emberek sokszor csak kevés élményben részesülnek, mert félnek az idegentől, és védekezésképp bizonyos erkölcsi szigort fejlesztenek ki ellene. Vagy egy merev ateizmust, mert a teljes elutasításban találnak biztonságot. Ennek a Szaturnusz-kényszernek a szimptómái: félelmek, félelem a világtól, amely notórius álmatlansághoz vezet , utazási betegségek fatális következményekkel. Pajzsmirigybetegségek, cukorbetegség, túlsúly, mert öntudatlanul páncélt eszel magadra; állandóan magas a koleszterinszinted. Életed második felének érési folyamatában, melyet most a Szaturnusz aktivál, a spiritualitás új formájára találsz, mely álmodozásaid folyamán messzi belső utakra vezet, a korlátolt mindennapi valóság határain túlra, eddig nem is sejtett felismerésekhez. A szellem egy másik, teljesen új világát fedezed fel, felszabadulsz, toleráns leszel.

Ha a születésedkor a Szaturnusz a Bak jegyében állt: Életed nyomja a válladat, terheli a térdedet, a hátadat és az izületeidet, - ahogy mást az ő élete szinte soha -, mert saját magadat helyezed nyomás alá, elnyomod magad, ahogy egyetlen főnök, partner, vagy akármilyen nehéz élethelyzet sem tenné. Tulajdonképpen elutasítasz mindenféle becsvágyat, a foglalkozásban a felelősségvállalás utáni törekvést. A kötelességtudat, talán tudat alatt, elmúlt idők erényének tűnik számodra. Életművész szeretnél lenni, szabad, de félsz, hogy kudarcot vallasz. Félsz, hogy mások határoznak rólad, dominálnak, uralnak, és ebből a félelemből lényed átcsap az ellenkezőjébe: makacsul tervezed karrieredet, szigorú vagy önmagadhoz és családodhoz. Érzéseid ellensége vagy, ez tesz beteggé. Ennek a kényszerességnek a szimptómái: az izületek, a térd, a hát veszélyeztetettek, a légzőszervek is, mert elfojtod a lélegzetedet. Érési folyamatod, amely meggyógyít, leveszi a nyomást rólad:  józan tisztasággal felismered, mit kell neked teljesítened, és mi az, amit másoknak kell megtenni érted. Mániákus céltudatosságod egzakt, logikusan felismerhető célt kap. Azt éld, amit érzel, és ne azt, amit mások akarnak tőled.

Ha a születésedkor a Szaturnusz a Vízöntő jegyében állt: Ha olyannak látnak, mint amilyennek mutatod magad, gyakran ezzel az ellentétes viselkedéssel, melybe belemerevedsz – akkor rosszul mérnek fel. Ezzel a makacssággal, ezzel a néha kissé excentrikus individualitással csak egy kényszernek felelsz meg, melyet magad hoztál létre. Mélyen bensődben ott ül a félelem – és sokaknak, akik hasonlóak hozzád – a magányosságtól. Mégis extravagáns vagy, melyet magad sem szeretsz. Ez beteggé tesz, állandó teljesítési kényszer alá helyez, hogy valami különleges legyél. Ennek a kényszeres magatartásnak a szimptómái: gyakran burnout, mert túlhajtod saját magad, sohasem tudsz megnyugvást lelni önmagadban, és valamikor teljesen kiégettnek érzed magad. Szívproblémák is felléphetnek, amelyek félelemérzet esetén ritmuszavarokká nőhetnek. Ebben a Szaturnusz-fázisban, amely különösen életed második felében érvényesül, megvan az esélyed arra, hogy megtaláld önmagad, belső egyensúlyodat, nyugalmadat, melyben végre megérted, hogy te is csak egy egészen normális ember vagy, és annak is kell lenned. Ebben az érzésben megnyugodhatsz, mert jót tesz neked és meggyógyít.

Ha a születésedkor a Szaturnusz a Halak jegyében állt: Varázsló vagy, egy különleges ember, mágikus képességekkel. Személyiségedbe azonban egy korlát, egy félelem van beépítve ez ellen. De mint ahogy ez olyan sokszor van az emberekkel: ami félelmet vált ki bennünk, ami ezt a kellemes borzongást okozza, az vonz is egyben. Ez az egyik lehetőség, a másik, mely éppolyan sok hozzád hasonló helyzetű emberre vonatkozik: páni félelmet érzel attól, hogy elveszíted magad egy spirituális káoszban, és menekülsz ez elől. A mély érzelmek elől menekülsz, mert félsz függőségbe kerülni, és félsz attól, hogy kihasználnak. Különösen akkor veszed fel ezt a magatartást, ha már ért néhány csalódás. Ettől megbetegedhetsz, a szimptómák: depresszió, hátfájás, pszichoszomatikus gyomorfájdalmak, megmagyarázhatatlan fájdalmak. Életed második felének érési folyamatában meg tudsz szabadulni ettől, és megteremtheted a pszichikai alapot egy terápiához, melyben kifejlesztheted a készséget a megbocsátásra. Ebben új, érett bizalmat nyerhetsz az élethez és embertársaidhoz, és nem húzódsz majd vissza önmagadba a sorsoddal civakodni.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen kiszámoltatni, hogy a horoszkópja melyik házban áll, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top