Mutasd az arcod! 3.

2008. 09. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Valószínűleg mindenki tapasztata már, hogy az olyan emberek, akik valamelyest hasonlítanak egymásra, hasonló jellemvonásokkal is rendelkeznek. Megfigyelhetjük, hogy harmonikus kapcsolatban élő, hasonló érdeklődésű emberek, az idő múltával fokozatosan hasonlítanak egymásra, néha akár testvéreknek is nézhetik őket.

Ebből lett a fiziognómia – arctan  alaptétele: „amilyen kívül, olyan belül”.

Az arcok formája

Négy nagy csoportba sorolhatjuk az arctípusokat, amelyek megfelelnek a négy elemnek: a víz elemnek, a levegő elemnek, a föld elemnek, és a tűz elemnek. Lehet négyzetes, kör alakú, háromszög alakú, ezen belül csúcsával felfelé, vagy lefelé mutató háromszög. Természetesen ezeket még tovább is csoportosítjuk, például nem négyzet, hanem téglalap alakú, vagy valamelyik háromszög csúcsa esetleg hiányzik. A kör alak a vizet képviseli, a négyzet a földet, az alapján álló háromszög a tüzet, a csúcsán álló háromszög a levegőt.

Ezeket a formákat azonosíthatjuk akár az asztrológiában ismert bolygókkal is, a Nappal, a Holddal, a Merkúrral, a Vénusszal, a Marssal, a Jupiterrel, és a Szaturnusszal.

A kerek arcforma

A telihodhoz szoktuk hasonlítani, vagyis a Hold uralma alatt áll.

Általában – akinek kerek az arca, hajlamos a sápadtságra. Ez keringési zavarokra hívja fel a figyelmet. A nagyon kerek arcú ember bőre általában érzékeny a napfényre, és a túlzott napozás csúnya foltokat okozhat. A nagyon kerek arcú emberek haja általában vékonyszálú, puha, és nehéz fésülni.

Ha valakinek nagyon hasonlít egy körre az arca, valószínűleg kevés energiával rendelkezik. Emiatt látszik talán lustának, vagy halogatónak. Szereti, ha kényeztetik. Jobban szeret másokhoz alkalmazkodni, mint másokat irányítani, ebből adódóan szívesen veszi, ha mások döntenek inkább helyette.

Kevesebb az önbizalma, ezért ha bármi új dologba szeretne belefogni, nagyon is szüksége van mások támogatására, bíztatására. Kedveli a friss levegőt, és a tengert. Nagyon gazdag a képzeletvilága. Tele van ötletekkel. Hangulata a Holddal együtt sűrűn változik, ez sajnos gátolja őt a végrehajtásban is.

Akinek túl kerek az arca, hajlamos lehet a hipochondriára. Hajlamos arra, hogy jelentéktelen egészségügyi problémákat felnagyítson, és holmi rettenetes betegséget sejtsen mögötte.

Ettől függetlenül, a kerek arcú ember kedves, mosolygós, szereti a viccet, könnyed, barátságos, és roppant segítőkész.

Ha a túl kerek arcból erőteljes nézés árad, akkor sokkal, nagyobb energiával rendelkezik, mint gondolnánk.

(A következő részben a négyszögletes arctípussal foglalkozunk részletesebben)

Kapcsolódó anyagok:

$$251$$

$$252$$  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top