Narancsos-tejszínhabos torta

2010. 05. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta:

3 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. olaj(nem olíva), 6 ek. liszt, 1/4 sütőpor, csipet só. A kattintós formát egy kicsit olajozni és lisztezni. Amikor megsült, kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

   

Krém:

Fél liter tejet felfőzni 2 narancs reszelt héjával, 3 tojássárgájával és 10 csapott evőkanál cukorral.

2 dl tejet elkavarni 1 tasak (25 gr.) zselatinnal és addig melegíteni, amíg elolvad, majd a többivel együtt az egészet felforralni.

Amikor teljesen kihűlt, óvatosan, de jól összekeverni 6 dl keményre vert tejszínnel.

A kattintós formát teljesen kibélelni átlátszó fóliával, majd telerakni a narancscikkekkel (én elvágom a vastagságát és a húsával lefordítva teszem a formába. Lásd a képen.) Amikor teleraktad, ráöntöd a masszát és végül ráteszed a tortalapot. Valamivel lefeded és 1 napra hűtőbe teszed.

Leveszed a fedőt, odateszel egy tálat és megfordítod! Kinyitod a formát, leveszed, és a fóliát óvatosan eltávolítod.

Mutatós és isteni finom!

Köszönjük szépen Gálik Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top