Nehezen ébredőknek 

2009. 07. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Túlságosan jól éreztük magunkat tegnap este a barátokkal, és az éjszaka közepén értünk haza nem gondolva arra, hogy holnap korán reggel munkába kell indulni?

Miután hajnalban már  átestünk a holtponton, az elalvás sem megy igazán könnyedén, majdnem az első napsugarakkal kézen fogva alszunk el.  

Igen ám de holnap - vagyis már ma - reggel munkába kell mennünk. Kevesebb, mint három óra alvás után ébreszt a telefonunk. Még tíz perc lustálkodás reményében megnyomjuk a szundi gombot, majd tíz perc múlva még egyszer, ezt folytatva mindaddig amíg már nem is ébreszt tovább az ébresztőóra.  

Száz százalékos bizonyossággal elkésünk munkahelyünkről és a legjobb esetben csak kicsit szétszórtan, fürdés nélkül, ziláltan húsz perces késéssel érünk oda, amiért valljuk be a főnökünk nem fog előléptetésben részesíteni. 

Ezekre az esetekre, meg persze a krónikusan szundit nyomóknak, és nehezen kelőknek találták fel clocky-t, az ébresztő órát, ami nem hagyja magát elnyomni. 

A beállított ébresztési időpontban clocky ugyanis elkezdi utánozni a Csillagok háborújából már jól ismert R2D2 robot hangját, majd amikor megnyomnánk a szundi gombját clocky már rég az asztal alól, vagy a szekrény mögül ébreszt minket. 

Clocky- nak két kereke van melyen bármikor elgurulhat, de ha szeretnénk kiszúrni vele és a szekrény tetejére tesszük még az egy méteres zuhanást is kibírja. 

Kevesebb, mint három óra alvás után clocky ébreszt minket, mire megnyomnánk a szundi gombot, amit már megszoktunk - amúgy pedig nincs rajta -, clocky már az ágy alatt jár, és harsány robot hangján igyekszik ébren tartani minket. Mindaddig nem hagyja abba, amíg ügyes vadász vagy vadásznő módjára be nem cserkésszük, és meg nem nyomjuk rajta a kikapcsoló gombot. 

Mire ez megtörténik már legalább tíz perce nem fekszünk az ágyban, tehát az elkésésre való esélyünk igen csekély. 

Időben elkészülünk és beérünk a munkahelyünkre, és talán még a napunk is vidámabban indult, s jó kedvünk kitart a munkaidő végéig. 

Bár bevallom őszintén nem biztos, hogy nekem jól és vidáman indulna attól a napom, ha reggel a megszokott kávém helyett, negyed órányit kellene viaskodnom egy önálló életre kelt ébresztő órával, amelyet négykézláb kell kiszednem az ágy alól.

Mindenesetre egyedülálló  találmány az kétségtelen, hasznos lehet azoknak akiknek tényleg szükségük van rá, és használói azt mondták a kedves robot hang miatt még a szekrény mögött kotorászásért sem lehet clocky-ra haragudni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top