Hozzávalók: Tészta: 6 tojásfehérje, 6 e.k. porcukor, 2 e.k. liszt, 2 e.k. zsemlemorzsa, ½ cs. sütőpor, 15 dkg darált dió, 1 e.k. étolaj. Rátét: Nutella krém, tejes-rumba áztatott keksz (én rum helyett tejszínes mogyoró aromát használok) Krém: 1 l tej, 4 cs. vanília puding, 6 tojássárgája, 1 margarin, 25 dkg porcukor, 2 e.k. kakaópor. Tetejére: 4 dl tejszín habbá verve habfixálóval.
Elkészítés: Tészta: A tojások fehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a többi adalékot. 20-25 percig sütjük. Tűpróbát csináljunk! Még melegen kenjük rá a Nutellát! Krém: A pudingot elkeverjük valamennyi cukorral és a tojások sárgájával,felöntjük a felforralt tejjel majd sűrűre főzzük. A Rámát felhabosítjuk, tovább keverjük a maradék cukorral. Majd összekeverjük a langyosra hűtött pudingos masszával. Elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaópor kerül.
Sorrend: tészta Nutella sárga krém tejes-rumos kekszréteg (tejes- tejszínes mogyoró aromás kekszréteg) barnakrém tejszínhab A tetejét díszítheted csokireszelékkel vagy tört mandulával!
Isteni finom, ajánlom mindenkinek!
Köszönjük szépen Nagy Bernadettnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!