Hozzávalók:
70 dkg-1kg sertés comb, vagy karaj
1 kg gomba
3-4 nagy vöröshagyma
40 dkg füstölt szalonna
2 db nagy pohár tejföl
Kevés liszt
Só
Bors
Vegeta
Petrezselyem
Kuktába letenni a szalonna szeleteket, rá a karikára vágott hagymát, erre a sózott-borsozott húst, majd a vastagabb szeletekre vágott gombát, ezt a rétegezést addig csináljuk, amíg tartanak az alapanyagok. Kicsit vegetával megszórni (óvatosan a sózással a szalonna miatt). Kuktát lezárni, majd forrás után 25-30 percig főzni, ez idő alatt elkészülhet pl. a rizs vagy a tészta köretnek. Húsokat ki szoktam szedni, majd a tejfölös liszttel behabarom, és alaposan kiforralom. Végen husi vissza, petrezselyem rá, még egy forralás, és kész.
Köszönjük szépen Péter Máriának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!