Pánikolj!

2009. 02. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Panic at the egy amerikai zenekar a nevadai Las Vegas-ból. Hangzásviláguk vegyíti a pop, az elektronikus dance zenét és rockot. A Fever You Can't Sweat Out című bemutatkozó albumuk 2005. szeptemberi megjelenése óta több mint 1,5 millió példányban kelt el világszerte.

A las vegas-i Panic! At The Disco nem a szerencsejátékokról, hanem egy balhés diszkós történetről kapta a nevét, vagyis igazából egy dalsort lopott a zenekar a Panic című Name Taken számból. A banda két, egymást gyerekkoruk óta ismerő barát, Ryan Ross (gitár) és Spencer Smith (dob) agyszüleménye, majd társult hozzájuk Brent Wilson (basszusgitár) és Brendon Urie (ének, gitár). Eleinte Blink 182 feldolgozásokat játszottak, majd saját számokat kezdtek írni. Még az iskolapadot nyomták, amikor tiniként megkapták első lemezszerződésüket a Decaydance Recordstól. Marylandben. Matt Squire producerrel vették fel debütalbumukat, mely 2005 őszén jelent meg.

Összességében a zenekar pop-punk egyveleget készít, különféle disco, techno és beat elemekkel főszerezve. Olykor post-corenak is csúfolják ezt a hangzást.

A tavaly szeptemberi debütálás után a Nintendo Fusion Four keretében a Fall Out Boy és a Motion City Soundtrack társaságában turnéztak. A júniusi és júliusi önálló amerikai turné és a nyári fesztiválok után októberben Európában is megmutatják magukat.

A kiadvány a teljes chicagói koncerten kívül további bónusz -felvételeket, videófilmeket, fotógalériát, valamint egy koncertről forgatott dokumentumfilmet is tartalmaz.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top