Példa a gyermekhoroszkópra

2008. 05. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kisfiú 2004. április 19-én született 11 óra 58 perckor Budapesten. 3 kg 75 gr súllyal. Már a születésekor probléma volt, nehezen született, nagy súllyal, és szülés közben elakadt, így némi oxigénhiány lépett fel.

Ezt jelzi a horoszkópjában a 8. házban álló Uránusz. Születéskor megrándították a nyakacskáját, és a kulcscsontjával is probléma volt, ezt jelzi a Plútó Mars szembenállás a Nyilas – Ikrek között, a Plútó és a Mars a horoszkóp Nadírjánk, IV. házának uralkodója, vagyis elárulja, hogy mi történt a születéskor.

A 8. ház csúcsán az Uránuszt találjuk, mely szemben áll a Jupiterrel, a 8. ház uralkodójával. Az Uránusz szextilben van az MC-vel, és trigonban a Szaturnusszal. A kisfiú Ascendense az Oroszlán jegyében áll, életerős, egészséges gyermek, aki jóval fejlettebb a korosztályánál. A születési uralkodó a Nap, az ég tetején áll, vagyis a Nap a Hyleg  életet segítő, együtt áll a Holddal, így a Hold is lehetne Hyleg, trigonban vannak a Plútóval, a IV. ház uralkodójával, vagyis a kisfiú életben maradt, és egészséges. Nézzük a kérdéseket:

Süket-e a kisfiú?

A hallás elsősorban a Szaturnuszhoz tartozik, de természetesen vizsgálnunk kell fejlődés szempontjából elsősorban a Holdat, másod sorban a Merkúrt, mint a kommunikáció eszközét, a Vénuszt, mint a középfültő uralkodóját. A Szaturnusz a horoszkópban rangját veszti a Rák jegyében, de jó fényszöget kap az Uránusztól, – mint észlelés –, és jó fényszöget kap a Jupitertől, így a hallásra nem mondhatunk rosszat. A Merkúr két jó hatású bolygóval áll együtt, a Holddal és a Nappal valamint trigont kap a Plútótól. A Vénusz az Ikrek jegyében áll, tágan együtt áll a Marssal, és trigonban a Neptunnal.

A három ide tartozó bolygó helyzete alapján a kisfiú nem lehetne hallás sérült! Ez volt az én véleményem, de természetesen az édesanyjának azt tanácsoltam, hogy mindenképpen vigye a gyermeket egy hallásvizsgálatra, csak azért, hogy megnyugtassák őt is, és a bölcsödét is. A vizsgálaton azt állapították meg, hogy a gyermek hallása tökéletes.

Térjünk vissza az autizmusra!

A gyermek horoszkópja jelzi ugyan a születéskor történt traumákat, de nem jelzi az autizmust. A gyermek Ascendense az Oroszlán jegyében áll. Az Oroszlán Ascendensű gyermek elvárja, hogy ő legyen a család szeme fénye, központja, mindene. A születési uralkodó az ég tetején áll, jó pozícióban, közel az MZ-hez, vagyis a legerősebb bolygó, jó fényszögek között. Kisfiú imád a központban lenni, ragyogni, és gyönyörű mosolyával mindenkit levesz a lábáról.

Az autizmus komoly dolog, de nem lehet egy gyermek autista, aki visszamosolyog egy hónapos korában, aki hangosan nevet négy hónapos korában, nyúl az anyukája felé és a játékok felé három ónapos korában, mindenkire mosolyog az utcán a babakocsiból. Erre a megállapításra jutottak a gyermek pszichológusok, neurológusok is. Az problémát máshol kell megfogni. A gyermekről azért hitték, hogy autista, mert akkor még nem beszélt, nem adott ki hangot, és nem válaszolt vissza!!! Mitől lehetett ez, hiszen a gyermek hallása tökéletes, a neurológiai szakemberek jó véleménnyel vannak a gyermekről, mozgása sokkal fejlettebb volt, mint a korosztályáé, váltólábbal ment a lépcsőn, be tudta gombolni az ingét, stb.

A gyermek horoszkópjában a Mars és a Merkúr uralom cserében van. A Merkúr a horoszkópban retrográd – visszafelé haladónak látszik -, és itt kell keresnünk a baj okát. A gyermek több okból is később fog kommunikálni, beszélni, de ezt hogyan is értessem meg az édesanyával, akinek az Ascendense a Szűz jegyében áll, Neptunja tengelyen, Holdja a Bika jegyében, vagyis tele van aggodalommal, egy picit hipochonder, és kevés önbizalommal rendelkezik, hiszen a Napja együtt áll a Merkúrral a Vízöntőben, Hold quadrátban!

Elsősorban arra biztattam az anyukát, hogy semmit ne erőltessenek a kisfiúnál, mindent csináljon egyedül. Az Oroszlán Ascendensű gyermek örül, ha produkál valamit, a Kos Napú és Holdú gyermek viszont nem szereti ha korlátozzák, vagy akadályozzák. Ha ilyet tapasztal, inkább visszavonul, és nem tesz semmit. Szerencsére az élet engem igazolt. A Mars ebben a horoszkópban jól működik, főleg miután a Napnak, a Holdnak, és a Merkúrnak is uralkodó bolygója. Ezt az alábbi tényekkel tudom alátámasztani: Még annak idején tanácsoltam a szülőknek, hogy nem ártana a gyermekre puha fejvédőt adni, mert a koponyája eléggé érzékeny, természetesen a szülők mosolyogtak, és túlzásnak tartották ötletemet, pedig igazán aranyos csinos fejvédőket lehetett már akkor is kapni.

A kisfiúnak alig 5 hónaposan már kibújtak az alsó fogacskái – Mars –

Nyúl a játékaiért, vagyis figyel és mozog – három hónaposan,

Oldalra fordul három és fél hónaposan,

Egyedül hasra fordul négy hónaposan

Egyedül felült 2004. november másodikán

Egyedül felállt november 25-én, nyolc hónaposan.

Sajnos egyedül leesett az ágyról szeptember 24-én, és koponyatörést szenvedett. Mars az Ikrekben, Nap, Hold, Merkúr a Kos jegyében, mindez az ég tetején, vagyis a sérülés a fejen felül történt, de szerencsére nem volt nagyobb baj, mint az ijedség. Ezt megismételte 2005. 4. 7-én egy éves korában, szintén a fejét ütötte be, szerencsére ekkor sem történt nagyobb baj.

Ezt csak azért mesélem el, mert természetesen a szülők és a bölcsődei dolgozók, azt hitték, hogy a gyermek ezért nem akar beszélni.

Térjünk vissza a retrográd Merkúrra, amelyik uralkodója a Marsnak! A gyermek gyorsabban gondolkodik, mint beszélne. Nehezebben rendszerezi a töménytelen információt, ami éri, neki ezen gondolkodnia kell. Ez esetben a gyermek sokáig inkább képekben gondolkodik, mint szavakban. Azért nem beszél korán, mert bizonytalan, hogy jól mondja-e, és valójában egy egész mondatot szeretne mondani, de nem tudja még, hogy melyik szóval kezdje.

Ha jól megnézzük a horoszkópját, a 3. ház kommunikáció a Mérleg jegyében áll, ennek uralkodója az Ikrek jegyében, vagyis úgy gondolja, hogy akkor szólal meg, amikor már szépen tud beszélni. A Kos Merkúrnak nehéz megtartani a sorrendet. Folyamatosan telefonál, mindenkivel szóba áll, de gyorsan beszél, és ez által még néha érthetetlen. Ezért a szülőnek az a feladata, hogy nagyon sokat beszélgessen a gyermekével, nagyon sokat kell neki képes mesekönyvből mesélni, - esetünkben a Tesz-vesz Város volt erre a legalkalmasabb, ahol a szavakat rögtön kapcsolhatja a képekhez. A retrográd Merkúrral késik a beszéd! Ezt nagyon nehéz volt megértetni a környezetével, nekem is, hát még a kisgyermeknek.Ez a kisgyermek többször kellett, hogy tapasztalja, hogy nem értik meg, és érezte, hogy valami gond van, de nem tudta kifejezni magát. Főleg, ha még azt is hallja, hogy milyen buta, hogy nincs valami rendben a fejében, ez az önbizalmát könnyen megrendítette. Ilyenkor ez a gyermek dührohamot kap, sír, és sértetten elvonul.

Ismét javasoltam, hogy talán keressenek fel egy szakembert, egy gyógypedagógust, egy logopédust, hogy valóban beszédhibás-e a gyermek, vagy csak nincs önbizalma, és azért nem beszél?

A retrográd Merkúr meghozta a maga jelentését, a gyermek most három éves, logopédus foglalkozik vele, folyékony mondatokat mond, ám ha megakad, most is elhallgat, és elbújik, egyelőre.

Nézzük meg, hogy miért is bújik el?

A Nap és a Hold együtt áll a Kosban. Az anya, és az apa hatalmi harcot vív egymással a gyermekek előtt, mert itt van a Merkúr is, és sajnos nem beszélgetnek halkan egymással, vagyis a kisgyermek folyamatos ordibálások között élt. Az édesanyának javasoltam, hogy bármilyen félreértés van közöttük, azt ne a gyermek előtt, és főleg ne kiabálva beszéljék meg, mert a gyermek fél, és nem mer majd megszólalni. Ma már valahogy megoldották ezt a helyzetet, és a gyermek érdekes módon beszél. Nézzük a gyermek hogyan alszik?

A 8. ház a Halak jegyében áll, szerencsére, ha alszik, akkor mélyen alszik, nem zavarja a rádió, 8. ház csúcsán az Uránusz, sem a televízió Neptun a Vízöntőben, a VII. házban. Térjünk vissza erre a Neptunra a beszédhez: A VII. ház, a külvilág, Te aki ezt nyújtod nékem. A VII. ház csúcsa a Vízöntő jegyében áll, újdonságok, elektromosság, számítógép. Benne a Neptunusz, filmek, vízió, televízió.

A kisgyermek járókája a televízió előtt áll, ha akarta, ha nem, képi világot látott, és hallott, de ugye a televízió nem kérdezte vissza! Édesapja számítógépfüggő, sokszor volt az ölében a gyermek, és ezt látta. Édesanyja, amikor nem ért rá, az Internetről letöltötte a gyermekműsorokat, és ezt hallgatta a kisfiú a testvérével együtt. Ma már ez a helyzet változott egy kicsit, hiszen az édesanya hallgatott a gyermekorvosok, s talán az asztrológus szavára is. A gyermeknek kiváló mozgása van, kiváló hallása – Neptunusz a Descendensen -, most is csak akkor beszél, ha biztos benne, hogy jól mondja, és figyelnek rá.

Amit sikerült elérni, gyermek bukósisak nélkül nem mehet játszótérre, kerékpározik, a kisfiú kapott egy rajztáblát, hogy kreativitását és képi világát kifejezhesse, saját ágyában alszik, s álmát már nem zavarja sem rádió, sem televízió. Hajlandó már alávetni magát az óvoda szabályainak, tud 15 percnél tovább egy helyben ülni, tud figyelni, tud válaszolni, és mindenféle gyakorlatot végre tud hajtani. Tud, pl. cipőt fűzni, Tud beszélni, énekelni, és gyermek versikéket eltáncolni.

Most még talán nem olyan fontos, hogy nyomozó lesz-e belőle, vagy repülőgép-szerelő, esetleg katona, vagy tűzoltó, vagy sebész. Most még talán nem olyan fontos, hogy mikor fog nősülni, és hány gyermeke lesz, vagy mikor fog elválni. Most talán még csak az volt a fontos, hogy meg tanuljon beszélni, beilleszkedni egy közegbe, hogy ne sérüljön maradandóan, hogy úgy élhesse életét, ahogy egy kisgyermeknek élnie kell.

Kapcsolódó anyagok:

$$456$$  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top