Pozitív gondolataink ereje

2009. 08. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kiváltképp az a cél hajtotta, hogy gyerekeiből okos, magas intelligenciával rendelkező embereket neveljen. Ezután 1966-ban tartott egy átfogó előadást, módszere az egész világon elterjedt. Őt tekintik az agykontroll atyjának, bár később ráeszmélt, hogy az emberi agy nem úgy működik, mint sejteni vélte. Módszerei mégis a mai napig a legismertebb agykontroll gyakorlatok közé tartoznak.

A tudósok szerint agyunk mindössze két százalékát használjuk ki – bár ezt az állítást néhányan már cáfolják. Az agykontroll segít abban, hogy relaxáció segítségével pozitív utasításokat küldjünk tudatalattinknak, ezzel próbálva meg nagyobb részt használni agyunkból. Az agykontroll alkalmas időzített – ébresztőóra nélküli – ébredésre, stressz levezetésére, fejfájás elmulasztására – akár a gyógyszerek elhagyásával -, a memória javítására. Segít a villámolvasás, és a gyorsabb tanulás megvalósításában. Érdemes tudni a relaxációról azt, hogy közben jelentősen javul a szervek oxigén ellátása, tizennyolc – húsz százalékkal csökken az anyagcsere tempója – alvás közben csak nyolc – tíz százalékkal – megnő a vér endorfin szintje, amely kellemes közérzetet és magasabb fájdalom küszöböt eredményez.

Sokak szerint a hitnek ereje van, és pontosan erre a megállapításra alapoz az agykontroll. Például, ha súlyfelesleggel küzdöm és a relaxáció alatt elképzelem magam olyannak, amilyen lenni szeretnék, majd egyértelmű parancsot küldök tudatalattimnak, hogy le fogok fogyni, nagy valószínűséggel ez az esemény be is fog következni. Egy másik példa: ha rettenetesen félek valamitől, az agykontroll szerint az első teendőm beismerni a félelmemet, megfogalmazni a célt, amit el szeretnék érni – valószínűleg, hogy ne féljek tőle -, végül egyértelműen közölni a tudatalattimmal mi a végeredmény, amit szeretnék tapasztalni.

Egy technika, amit érdemes lehet kipróbálni, az ébredéskontroll. A legtöbb emberben jól működik a belső óra, így nem esik nehezünkre időben felébredni. Ha szokatlan időben vagy kevesebb alvás után kell kipihenten ébrednünk, akkor alkalmazhatjuk az ébredéskontrollt. Elalvás előtt képzeljünk magunk elé egy – nem digitális – órát. Állítsuk a mutatóit arra az időpontra, amikor fel szeretnénk ébredni. Mondjuk magunknak gondolatban: „ Ez az az időpont, amikor fel akarok ébredni, ez az az időpont, amikor fel fogok ébredni.” Számomra az estek hatvan százalékában bevált ez a módszer, de annak is megér egy próbát, aki kicsit közelebbről szeretne megismerkedni az agykontroll világával.

Az agykontroll nem spirituális tevékenység és nem egy vallás része, egyszerűen csak megtanít minket pozitív gondolataink kihasználására. Agyunk "alvó" részeinek felrázására, mozgósítására. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top