Prézlis falatok

2010. 02. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szeretném veletek is megosztani a saját receptemet:

Hozzávalók: tojás 2 ek. liszt prézli só, bors, kakukkfű, majoránna, bazsalikom, oregánó felvágott/sonka (elhagyható) gomolyatúró (elhagyható) reszelt sajt (elhagyható)

Mennyiséget azért nem írok, mert a készítés során lehet látni, hogy miből mennyi kell. 6 tojásból készítettem 17 db-ot. A tojást villával fel kell verni, majd hozzáadni a 2 ek. lisztet, prézlit, sonkát, túrót, sajtot,  jól össze kell keverni és megfűszerezni. Annyi prézlit kell hozzáadni, hogy tészta sűrűségű legyen. Ezután kis gombócokat formáljunk, amit arany barnára, bő olajban megsütünk.

Amint már írtam, a felvágott/sonka, sajt és  túró nélkül is nagyon finom, de ezekkel a hozzávalókkal jobban fel lehet dobni az ízét.

Nagyon finom magában, köretekhez, tartármártással és hidegtálakhoz is. Ezen kívül nagyon egyszerű és gyorsan megvan.

Jó étvágyat! :)

Köszönjük szépen Fesető Editnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top