Puncs szelet

2009. 07. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 9 tojás fehérjét 31 dkg cukorral gőz felett keményre verjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a 9 tojás sárgáját, 6 csomag puncs pudingot és 1 csomag sütőport.

 

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és készre sütjük. Amikor kihűlt a tészta, a következő krémmel kenjük meg: 2 csomag vaníliás pudingot a leírtak szerint krémnek főzünk meg. 1 margarint 20 dkg cukorral, 4 tojás sárgájával és kevés rummal habosra keverünk, és a kihűlt vaníliás pudinggal az egészet összekeverjük.

Ezt a tészta tetejére simítjuk. 4 tojás sárgáját 15 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük és ezt a habot pedig a krémre simítjuk. Reszelt csokival vagy csoki öntettel díszíthetjük.

Mindenkinek kedves egészségére!

Köszönjük szépen Csizolszki Zsuzsinak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top