Puncsgolyók

2010. 04. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Piskóta: 10 tojás  10 kanál cukor  10 kanál liszt  1 sütőpor  cukorszirup (200 g cukor, 2 dl víz) 0,5 dl rum  2 dl narancslé  5 evőkanál puha margarin  2-3 evőkanál kakaó  50 g darált dió  50 g darált mogyoró  puha, savanykás baracklekvár Tetejére: 50 g tortabevonó  egy evőkanál étolaj 

A 10 tojásfehérjét habosra kikeverjük. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral habosra, beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és a habosra kikevert tojásfehérjét. Robotgéppel jól összedolgozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütőnél ha jól tudom, 3-as fokozat) megsütjük. Mikor kihűlt, apróra szétszaggatjuk. Közben felforralunk 200 g cukrot 2 dl vízzel(én a felét vettem, mert nekem túl édes). Ráöntjük a piskótára és jól szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a narancslevet, a kakaót, a rumot, az 5 evőkanál puha margarint, a diót és a mogyorót. Jól összegyúrjuk. Annyi lekvárt adunk hozzá, hogy a massza jól eldolgozható legyen. Egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk. Másnap golyókat formálunk belőle és olvasztott tortabevonóba mártjuk. Miután megdermedt a csoki, díszpapírba rakjuk.  Ízlés szerint rakhatunk a közepébe rumba áztatott meggyet vagy mazsolát. Én nem szoktam rakni semmit.
   Köszönjük szépen Deák Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top