Rácsos, habos almás linzer

2009. 11. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy nagyon egyszerű és finom sütemény receptjét szeretném megosztani a Donnásokkal.

Tészta hozzávalói: 45 dkg liszt 1 sütőpor 1 margarin 20 dkg por cukor 4 db tojás sárgája

Töltelékhez: alma,  20 dkg cukor, 4 tojás keményre vert habja 20 dkg kristály cukorral, 1 vaníliás cukor.

A tésztának valót összegyúrom, és a kétharmad részét tepsibe teszem. Ráterítem a tölteléket, és a tojások fehérjét kemény habbá verem, ekkor teszem bele a cukrot, apránként, amivel még tovább verem. A töltelékre terítem, és a maradék tésztával berácsozom. Lassan sütöm, hogy a hab ne barnuljon meg.

Az almát  egy kicsit megdinsztelem, hozzáadom a cukrot, de még 2 evőkanál búzadarát is, a biztonság kedvéért. Dióval, mákkal is nagyon finom.

Köszönjük szépen Bajzát Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top