Rákóczi Feri a fél szemére vak

2011. 04. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A rádiós és tévés műsorvezető eddig senkinek nem beszélt problémájáról, mostanában azonban úgy döntött, eljött az ideje, hogy nyilvánosságra kerüljön: a fél szemére gyakorlatilag teljesen vak.  

Az ügy érdekessége, hogy orvosai tanácsára minden hirtelen mozdulatot kerülnie kellene, ennek ellenére teljes erőbedobással dolgozik Tóth Verával, Nagy Duettes párjával és ha kell, akár koreográfiát is tanul. Már az első fellépésük alkalmával is betáncolták az egész színpadot.

Rákóczi Ferinek a bal szeme 3 dioptriás, a jobbra szinte egyáltalán nem lát. Elmondása szerint a probléma örökletes és már az oviban elkezdődött. Állandóan kék-zöld volt a sok eséstől és ütközéstől, ugyanis gyakran megesett, hogy úgy ment neki dolgoknak, mintha ott sem lettek volna. Tizenkilenc dioptria volt a legtöbb, amit hordott, utána azonban orvosai közölték vele, teljesen felesleges tovább növelni a számot, a szeme használhatatlan és soha nem is lesz jobb.

A rádiós arról is mesélt, hogy vívódott, utánajárt a lehetőségeinek. A bal szeme műthető, de sem ő, sem az orvosok nem merték bevállalni, ugyanis ha baj történik, örökre megvakulhat teljesen. És bár az orvos, akivel tárgyalt, leszögezte: soha sem volt még ilyen, Rákóczi nem akarja, hogy ő legyen az első.

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top