Rekordot döntött a paranormális esetek száma idén

2010. 10. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nagy-Britannia idén rekordot döntött a paranormális tevékenységek számában. Az elmúlt 12 hónapban 227 esetet jelentettek a hatóságoknak (főként a rendőrségnek), és mindegyiket jól dokumentálták! Egy tanulmány ezeket összegyűjtötte, mi pedig szemelvényeket emeltünk ki belőle:

A tanulmányt Lionel Fanthorpe, anglikán lelkész készítette, aki az „Összefogás a Szokatlan Jelenségek Tudományos Magyarázatára” nevű csoport elnöke. A lelkipásztor elmondta, hogy általában évente 140-180 esetleírás kerül nyilvánosságra, de idén jelentősen megnőtt ezek száma. A leggyakrabban halott emberek szellemeit jelentik be, ezt követik az UFO-észlelések, majd a különös hangok és az utak melletti fantomok. A jelentésekben kopogó szellemek, gabonakörök és fekete kutyák szellemei is szerepelnek. „Tény, hogy a hírek gyorsabban terjednek a technokrata időkben a mobiltelefonokkal és az interneten. Ettől függetlenül kezd úgy tűnni, hogy a 2010-es év az átlagnál magasabb számú esetet vonultat fel.” – jelentette ki Fanthorpe atya.

Mivel a fent említett csoport sajnos nem fűzött tudományos kommentárt az esetleírásokhoz, saját kútfőből merítettünk hozzájuk (földhözragadt) magyarázatot.

TRURO: Áprilisban egy fantom lovashintóról érkeztek jelentések a Truro és Mevagissey közti útról.

Magyarázat: A Lázár fivérek babérjaira tör egy egyelőre ismeretlen brit fogathajtó. Éjszakánként gyakorol.

TROWBRIDGE: Fénygömbök, fantomalakok és kopogó szellemek lepték el márciusban a Rózsa és Korona kocsmát.

Magyarázat: Sajnos nem tudjuk, hogy a hír emelte-e vagy csökkentette a kocsma látogatóinak számát, de valószínűsítjük, hogy növelte. Az ember egyrészt találékony, másrészt kíváncsi állatfaj. Tehát a kocsma vezetése találékony, a vendég pedig kíváncsi.

DERBY: Júniusban egy kertész szellemét látták a távolból, amint az alak határozott léptekkel gyalogol a Pickford’s House Múzeum kertjének gyepén. Májusban ugyanennek a városnak a kórházában szemtanúk szerint egy ókori római tunikába öltözött szellem kísértett.

Magyarázat: Tudományos magyarázatunk szerint valószínűleg az egyik betegük volt, lepedőbe csavarva. Talán a kertész volt, aki később ki is jutott a múzeum gyepére.

PRESTWICK: Az egyik legfrissebb esemény itt történt. Szeptember 25-én egy férfi jelentette a hatóságnak, hogy egy repülő vörös gömböt látott a skóciai város mellett. A gömb egy hasonló objektumokból álló csoporthoz csatlakozva eltűnt a környékről.

Magyarázatból több is van: szemprobléma, alkohol vagy génmanipulált szentjánosbogarak.

BRISTOL: Egy fekete háromszög jelent meg szeptember elején a város felett, amiről számos bejelentés érkezett. A háromszög alakú objektum egy darabig egyhelyben állt, majd emelkedni kezdett és eltűnt a felhők felett.

Magyarázat: Ez kifogott rajtunk is, de a jó öreg „amerikai kísérleti repülőgép” mindig jó ütőkártya.

BLACKPOOL: A helyi strandon vidámpark is működik, aminek szellemvasútjába egy júliusi jelentés szerint beköltözött egy igazi szellem. Klumpásnak nevezték el, mert facipőket visel.

Magyarázat: Csökkent a szellemvasút bevétele és fel akarták turbózni a nyári szezont.

DUNDEE: Egy asszony integetett a Claypotts kastély ablakából februárban.

Magyarázat: Igen. Egy asszony integetett a Claypotts kastély ablakából.

EXETER: A Szent Tamás állomáson egy állatbarát szellem kísért: az állatok úgy reagálnak rá, mintha egy kedves barát érkezne, holott senkit sem lehet látni. A legutolsó jelentés augusztusban érkezett innen.

Magyarázat: Időnként szellőztetnek az állomás melletti kolbászsütőnél.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top