Rengő csípő és fátyoltánc

2008. 11. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az est különlegességét – a látványos koreográfián és profi orientális tánctudáson túl – az adta, hogy az idei és a korábbi évek győztesei eddig még nem mutatkoztak meg egy csapatban, hiszen a korábbi hastánc megmérettetések alkalmával egymás vetélytársaiként a királynői címért szálltak versengtek.

Bornemissza Kata, a legfrissebb királynő, a korábbi évek koronás hölgyei és az őket kísérő tánckar hónapok óta készült az előadásra, melynek teljes egészét maguk a királynők állították össze a koreográfia ívétől kezdve egészen a legapróbb részletekig. 

Noha a hastánckirálynők az orientális műfajában nyerték el címüket, bebizonyították, hogy más táncokban is remekül megállják a helyüket. Velkei Judit –2006-os királynő – például a Raks Sharqi tánchoz viselt csillogó, flitteres hastáncruháját később fekete nadrágra, tarka ingre és cigánykalapra cserélte, az általa koreografált és megálmodott cigány tánchoz. Bornemissza Kata pedig egy karneváli fejdísszel megkoronázva tért vissza a színpadra, hogy az érzéki keleti csípőrázás után egy karneváli hangulatot idéző szamba rázást mutasson be a közönségnek.

Mindez a játékos kitérő nemhogy homályosította volna, inkább kiemelte az arab népi táncjelleget: nem maradhatott el az élő dobszóló, ahol királynő-kvartett hasa, csípője dobogott, rengett egyszerre.  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top