Répás mártás (hamis milánói)

2010. 01. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna felkockázva 2 nagy fej hagyma felkockázva 3-4 gerezd fokhagyma zúzva 3 db nagyobb sárgarépa, kislyukú reszelőn lereszelve Só, bors, oregánó, bazsalikom 2 közepes doboz sűrített paradicsom 2 dl tej 20 dkg füstölt sajt lereszelve

Elkészítés: - Olajon üvegesre sütöm a szalonnát, majd a hagymát. - Bele a fokhagymát és a répát. - Addig párolom-sütöm, míg a répa elválik az olajtól. - Beleteszem a sűrített paradicsomot és átpirítom (így nem lesz vad az íze) - Felöntöm a tejjel és felforralom. - Fűszerezem és összefőzöm. - Beleteszem a sajt felét és addig kevergetem, míg megolvad a sajt és besűríti a mártást. Kifőtt spagettivel tálalom. Ekkor teszem rá a sajt másik felét.

Köszönjük szépen Kiss Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top