Csokikrémes torta

2010. 01. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez egy nagyon finom, könnyű krémtöltetű, egyszerűen elkészíthető torta. Vizes piskótából  sütök egy közepes tortalapot.

Csokikrém  hozzávalói: -2dl tej -4 e. k. cukor -2 e.k. kakaópor -1 tojás sárgája -2 e.k. liszt -20 dkg vaj

Krém elkészítése:  A puha vajat és  a cukor felét  habosra keverem, hozzáadom a kakót, tovább keverem, simára.

A tejet, a tojássárgáját és a cukor másik felét jól összekeverem, hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem. Ezt a keveréket sűrű krémmé főzöm, majd  langyosra hűtöm. Ezután  hozzáadom a vajkrémhez, összedolgozom. A kész  csokikrémet a tortába töltöm,  hagyok díszítésnek a tetejére, és az oldalára is. A torta tetejére, és oldalára kenem,  apró gyöngycukorral  megszórom. Pár órára hűtőbe kell tenni.

Köszönjük szépen Mohl Edinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top