Rumos mazsolás kókuszgolyó

2009. 05. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg darált háztartási keksz, 3-4 db kocka margarin, 3 csomag kókuszreszelék, 1csomag mazsola, 2-2 tábla ét-, tejcsokoládés tortabevonó ízlés szerint rum, kevés tej.

Rumba áztassuk be a mazsolát úgy hogy ellepje - így megpuhul és finomabb lesz. A darált kekszet gyúrjuk össze a margarinnal és ízlés szerint rummal - felhasználhatjuk a mazsoláról is a rumot -, akkor jó a massza ha nem ragad és könnyen formázható, nem esik szét. Formázzunk belőle apró golyókat és a közepébe tegyünk pár szem mazsolát. A tortabevonót vízfürdő felett olvasszuk meg és hígítsuk kevés tejjel. A csokoládét tegyük egy edénybe és az edényt tegyük forrásban lévő víz fölé és kavargassuk, így szépen felolvad, anélkül hogy leégne. A golyókat először csokoládéba, majd kókuszreszelékbe forgassuk meg - ha a csokoládé dermed hígítsuk tejjel ha szükséges olvasszuk meg megint. 30-40 percre tegyük hűtőbe majd fogyaszthatjuk.

Nagyon finom, fogyasszátok egészséggel!

Köszönjük szépen Beke Krisztinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top