Ez egy nagyon egyszerű, és szerintem nagyon finom recept. Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2-3 dkg élesztő, 3 dl tej, 2-3 tojás, kb 4-5 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, pirospaprika, majoranna. A hagymát apróra vágva olajon megpíritjuk, közben a tejben az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk. Amikor a hagyma kész, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, aranybarnára píritjuk, kevergetve hozzáöntjük az élesztős tejet, sózzuk borsozzuk. Hozzáadunk egy csipet pirospaprikát, és aki szereti majorannát, esetleg kakukkfüvet. Mielőtt nagyon elkezdene sűrűsödni gyorsan hozzákeverjük a felvert tojásokat. Utána már nem kell sokáig sütni, csak amíg a tojás éppen megszilárdul, különben száraz lesz! Nagyon finom hidegen és melegen is, kenyérre kenve, paradicsommal vagy kovászos uborkával! Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Lelkes Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.