Sminkbakik - Hogyan kerüld el a cikisen fénylő bőrt?

2011. 04. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Gwyneth Paltrow legutóbbi nyilvános szereplésekor akaratlanul, de megmutatta nekünk az egyik legnagyobb sminkes hibát, amit valaha is elkövethetünk: ha nem akarjuk, hogy bőrünk olyan vakítóan fényes legyen, amin még a nap is elcsúszik, figyeljünk jobban az alapozásra!

Hála istennek az időjárás egyre melegebb, ám ilyenkor, ahogy a hőmérséklet emelkedik, úgy kell egyre jobban figyelnünk, hogy biztosan a megfelelő termékeket válasszuk a sminkeléshez. A legnagyobb ellenségünk az izzadás és erős fény lesz. A kozmetikus segít, hogy hogyan kerülhetjük el a képen látható fényesen csillogó arc katasztrófáját.

A szakember szerint ilyenkor célszerű a folyékony alapozók és krémek helyett a púdert választani. A legjobb benne, hogy minden bőrtípusnak megfelel, alkalmazható érzékeny, normál, zsíros vagy akár pattanásos arcon is. Emellett többet kínál, mint a krém állagú termékek, hiszen ha esetleg foltos vagy túlságosan is olajos a bőrünk, a púder segítségével nagyszerűen mattosítható.

Az alapozó porok rendkívül sokoldalúak, ráadásul sokkal könnyebb és egyszerűbb a használatuk, mint a folyékony társaiké. Mindössze egy kevés rutinra kell szert tenni, és bárhol bármikor helyrehozhatjuk a sminkünk vele, ha úgy alakul, anélkül, hogy teljesen összekennénk magunkat.

Kényelmes, egyszerűen és könnyen alkalmazható, hiszen csak egy applikátor és egy tükör szükséges hozzá, ráadásul legtöbbször olcsóbb is, mint a folyékony vagy krém állagú alapozók. Van még kérdésed a témával kapcsolatban?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top