Sült almás muffin - esős napokra

2009. 10. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Először is csinálunk egy sima muffin alapot. Ehhez szükségünk van 16 dkg lisztre, amibe beleszórunk fél tasak sütőport, hozzáadunk 1 csipet sót, továbbá simára keverünk 12,5 dkg margarint, 12 dkg cukorral, 1 egész tojással, egy löttyintésnyi tejjel, és a liszttel könnyű tésztává varázsoltuk. Én tettem bele 1 ek. kakaóport is, csak hogy ne legyen olyan sápadt. :)

Előző nap csináltam sült almát: 3-4 almát meghámoztam, apró kockákra vágtam, fahéjjal, szerecsendióval és cukorral ízesítettem, majd sütöttem, míg meg nem puhult. Ez szolgált a muffin töltelékeként, meg a tetejére is kanalaztam egy keveset díszítés gyanánt. Kb. 15 percig sütöttem.

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top