Sültpaprika saláta

2008. 12. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók (3-4 személyre): 6-8 db húsos paprika, só, cukor, ecet, olaj.

A paprikákat fém platnin sütjük, közben időnként fordítjuk, hogy minden oldalát érje a hő. Amikor már egy picit megégett a héja, betesszük egy edénybe, majd fedővel letakarjuk. Hagyjuk állni kb. 20 percig, utána vizes kézzel lehúzzuk a héját, majd csíkokra daraboljuk a paprika húsát. Azt a levet, amelyet közben kienged magából, vétek kiönteni, ez lesz a saláta „lelke". Sóból, cukorból, ecetből és a paprikaléből keverünk egy salátaöntetett, azt ráöntjük a paprikára, és megpermetezzük egy kis olajjal is.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Tősér Carlanak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top