Hozzávalók a tésztához:
80 dkg liszt, 1 evőkanál só, 1,5 dl olaj, 0,5 dl tej, 5 dkg élesztő <!--[endif]-->
Krém:
25 dkg margarin, 3 tojássárgája, 1 teáskanál só <!--[endif]-->
Tetejét megkenni:
1 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl és szezámmaggal megszórni
Langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval puha, lágy tésztát gyúrunk. Négy cipót formálunk belőle és kb. gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk. A krémet összekeverjük, és négyfelé osztjuk és megkenjük vele a tésztát. A krémmel megkent lapot szorosan feltekerjük, mint a bejglit, a rúdból háromszögformákat vagdosunk. Félórát pihentetjük a tepsibe rakva. A tetejét a tejfölös tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk (lehet sajttal, köménnyel) majd előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Ebből az adagból négy tepsivel szokott lenni, nagyon kiadós és finom.
Köszönjük szépen Szombathelyi Tamásné Orsinak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.