Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt, 18 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin – én zsírt használtam), 6 evőkanál hideg víz, 1 evőkanál 10%-os ecet, csipet só
Elkészítés:
Az alapanyagokat jól összegyúrom, majd a tésztát beteszem a hűtőbe és csak másnap sütöm meg. Miután kivettem a hűtőből, vékonyra nyújtom, és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrom, és lekvárt teszek rá (bármilyen ízűt használhatunk, én szilvalekvárt tettem rá), végül magárahajtom a végeinél a süteményt. Olajjal kikent tepsibe rakom és megsütöm. Porcukorral megszórom, és a két végét olvasztott csokoládéba mártom.
Nagyon finom omlós sütemény és hosszú ideig eltartható!
Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!