Színek csodája - a fehér

2009. 01. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A színek alapja és királynője. Az ártatlanság, a tisztaság színe? Nézzük, mit a fehér valódi jelentése!

Megfelelő szín a különböző jótékonysági szervezetek számára is, mivel az angyalokat is legtöbbször fehér ruhában ábrázolják. A fehér megfelelő szín a kórházak, orvosok számára is, hiszen sterilitást, tisztaságot sugall. Étkezésben és élelmiszerekkel kapcsolatban leginkább a könnyűséget, a zsírszegény ételeket és a tejtermékeket jelenti. Leginkább a tökéletesség színéhez társítjuk. A címertanban a fehér jelentése a hűség, kötelességtudás és egyszerűség.

A tisztaság, a védettség, a fenségesség kifejezője, ugyanakkor a távolságtartás és az érzelgősség színe. A fehér a tökéletesség, az ártatlanság, és a transzcendencia megtestesülése. A béke és a bölcsesség színe, mint a békét jelentő fehér zászló. A keresztény országokban a menyasszony és a kisgyerekek az ártatlanság színét, a fehéret viselik. Kínában a feketével ellentétben a fehér a gyász színe. Minden színt magába foglal, fényes. A világosságot, és egyúttal hideg visszafogottságot is jelent.

Ha kedvenc színed a fehér

Ha kedvenc színed a fehér, akkor nagyon érzékeny vagy. A tisztaság és világosság fontos számodra. Környezetedben mindig rendnek kell lennie. Értesz ahhoz, hogy fontossági sorrendet állíts fel.

Fekete és fehér: örök divatszínek

Az alaptónusok – a fehér és a fekete – az öltözködésben mindig is divatszínek voltak. A két szín kombinációit nemcsak kivételes alkalmakkor hordják. Ez az a színváltozat, ami örök érvényű, és ha évente változik is a divatszín, a fekete-fehér marad. A fehér és a fekete külön-külön is divatos. A fekete-fehér kombináció csíkosban, kockásban, pöttyösben és pepitában is sikk. A színek az öltözködésben fontos üzenetközvetítők: a fehér szín a teljességet, tökéletességet, fennköltséget jelképezi.

Kapcsolódó anyagok:

$$2206$$

$$2233$$

$$2240$$

$$2311$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top