Szórós túrós

2010. 09. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 15 dkg rétesliszt, 20 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 50 dkg túró, citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 3 dl tej, 10 dkg vaj.

Elkészítése: A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem. A tepsi aljába a felolvasztott vaj felét belecsorgatom, az elkevert liszt felét beleszóróm, rámorzsolom a túrót, citromhéjat reszelek rá, 1 vaníliás cukrot és a kevés tejben megáztatott mazsolát rászóróm. Most a liszt másik fele következik. Erre egyenletesen rácsurgatom a maradék vajat. Végül a tojásokat elkeverem a tejjel, vaníliás cukorral, és ráöntözgetem.Villával megszurkálom, hogy mindenhova jusson a folyadékból. Ezután érdemes fél-1 órát pihentetni, hogy a süti teljesen átitatódjon. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm. Hagyom hűlni és utána szeletem fel a tepsiben.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top