Tarkabarka süti

2009. 04. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 5 dkg kakaópor, 2 tojás + 1 fehérje, csipet só.

  A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a két tojást, csipetnyi sót, és jól összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. A két adagot külön, frissen tartó fóliába csomagolva egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. A pihent tésztát két darab, 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a felvert tojásfehérjével, és ráborítjuk a másik lapot. Szorosan hengerré feltekerjük, és tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen meg keményedjen. A lehűlt tésztát fél cm vastag szeletekre vágjuk, és 190 celsius fokra előmelegített sűtőben, sütőpapírral bélelt sütőlapon 10-14 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! Remélem ízleni fog!

Köszönjük szépen Pápai Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top