Társkeresési csapdák

2009. 12. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem minden férfi sorolható az alábbi típusokba, de az biztos, ha közülük akadsz össze valakivel, már az első randin kiderülhet, hogy van-e értelme a folytatásnak. Nem kibírhatatlanok ők, de a döntés a tiéd.

Egy korábbi cikkünkben már boncolgattuk, hogy milyen buktatói lehetnek a különböző társkeresési formáknak. Ha már a kiszemelteddel ülsz szemben az első randin érdemes figyelned a jelekre és mérlegelned: ő melyik típus. 

A mama pici fia – Macskája van és babettával jár dolgozni? Nincsen ezzel semmi baj. Még mindig a szüleivel él? Na ezzel már van egy kicsi. Vigyázz, ne te legyél a kiválasztott, aki majd anyuka feladatait átveszi. Mert mit jelent, ha még a szüleivel él? Nem képes magáért egyedül, hosszútávon felelősséget vállalni – akkor érted hogyan tudna – a pénzt nem tanulta meg beosztani, főzni, mosni, takarítani nem tud és nem is akar megtanulni. Ennél a típusnál számítani kell arra, hogy még mindig anyu fiának tekinti magát, élet- és kompromisszumképtelen. Ha mégis őt választod, még mindig van valaki, akivel számolnod kell. Cserébe a napi huszonnégy órás gondolkodásért, a mama szava mindig döntő fia életében.

A hím soviniszta – Ő az, aki lenézően mosolyog, ha a randevún a jövőbeli terveidről vagy a mostani munkádról beszélsz. Hiába vagy lelkes és sikeres, nem hiszi el, hogy ezt magad érted el, ha mégis, akkor nem hiszi el, hogy te valóban erre vágysz. Úgy gondolja, hogy új életcélod csakis az ő alsóinak tisztán tartása lehet. Ha te lelkesen közlöd, hogy tényleg éltet a munka, akkor törtetőnek és ridegnek fog tartani. Ha elmondod neki, hogy életed új értelme tényleg az ingei vasalása, úgy érzi ő már mindent megtett a boldogságodért. Később kiderülne, hogy nem vagy boldog? Azt válaszolná, nem az az asszony dolga. Egy biztos, hosszútávon nem érdemes vele kapcsolatban maradni, mert régről visszamaradt gondolkodásmódjával csak rombolná az önbizalmadat még akkor is, ha minden kívánságának megfelelnél. 

A hurrikán – Ő az a típus, aki azért tartja magát hurrikánnak, mert lehengerlő a stílusa, te pedig azért, mert már kócos a hajad, annyit tépted kínodban. Természetesen mindennek úgy kell lennie, ahogyan ő szeretné – Mit szeretné? Akarja – ami általában abból adódik, hogy egyke volt és már az oviban is a lányok kedvence. Lehet, hogy kívülről izgalmasnak tűnik, amiről éppen nagyokat gesztikulálva mesél, de senki nem lepődne meg, ha te közben halálra unnád magad. Vedd megtiszteltetésnek, hogy randizhatsz vele és hamarosan kiköthettek nála, hogy teljesítsd minden pajkos vágyát. Még egy randit sem ér meg, mert nem képes megadni a kellő tiszteletet. Csak akkor kezdj vele, ha nyílt egy új, drága étterem a városban és ki akarod próbálni.

 

A partifüves – Igen, szokott ez a típus is randizni. Funkcionális drogos, ami azt jelenti, hogy úgy szívja a varázspálcát, mint más a „szofilájtot”, rendelkezik lakással, munkahellyel és szeretne kapcsolattal is. Elsőre humorosnak és lazának tűnhet, de nem te leszel az, akiért leszokik. Nem szeret majd társaságba járni, főleg akkor, ha nem tekerhet magának egyet.

A felsorolást a végtelenségig lehetne folytatni és a forrása a mi tapasztalataink lennének. Hiszen, lehet, hogy holnap egy új típus születik, aki elsőre főnyereménynek tűnik, de hamar lehull róla a lepel, főleg ha a randira szellemnek öltözik.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top