Hozzávalók 4 személyre:
1 fej jégsaláta
2 csomag retek
1 csomag újhagyma
1 húsos, zöld paprika
1 húsos piros paprika
1 kígyó uborka
pár bazsalikom levél
Só
Öntethez:
½ liter tejföl vagy kefír
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál olíva olaj
1 csipet só
Elkészítés:
A jégsalátát és a bazsalikomot felszeljük, vagy apró darabokra tépdeljük a leveleit. A retket, újhagymát, paprikákat és az uborkát apró darabokra vágjuk, majd besózzuk. A sóban legalább egy órát állni hagyjuk.
Közben elkészítjük az öntetet.
A tejfölt a majonézzel és az olívaolajjal elkeverjük, ízlés szerint sózzuk.
A sós léből kinyomkodott zöldségeket összekeverjük az öntettel. Hűtve tálaljuk.