Te is öregíted az arcod?

2011. 06. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Arcunkra a környezeti hatások és lelki világunk állapota egyaránt rányomja bélyegét, és bizony a szépülés vágyától vezérelve jó néhány „merényletet” is elkövetünk ellene, melyektől nem fiatalabbnak, hanem éppen ellenkezőleg, öregebbnek fog tűnni.

Sok radír, kevés nedvesség:

A hidratáló krémek védőréteget képeznek az elemek ellen, pajzsként védik a bőrt a méreganyagoktól. Az a vélekedés, miszerint a zsíros bőrnek nincs szüksége hidratálásra, nem helytálló. Ehhez hasonlóan az sem igaz, hogy a bőrradír gyakoribb alkalmazása simábbá teszi a bőrt. Szárítja azt, és hamarabb jelennek meg a ráncok. Emellett a pigmentációt is felerősíti. Kerüljük a nagy, durva szemcséket tartalmazó bőrradírokat, és zsíros bőr esetén egy héten egyszer, száraz bőrnél pedig 2-3 hetente alkalmazzuk a radírt.

A hit, hogy 100%-ban védve vagyunk a napfénytől:

Még ha a legjobb naptejet használjuk is, sűrűn kenve fel magunkra újabb adagot, se vagyunk 100%-ban védve a nap UV sugaraitól. Ha kimegyünk a tűző napra, akkor a védelem erősítése érdekében használjunk napernyőt, vagy viseljünk karimával rendelkező, az arcot árnyékoló kalapot. Emellett felhős időben se feledkezzünk meg a napvédőről, és igen, télen is ajánlott UV-szűrős krémek használata, ugyanis ekkor is ér minket az ultraviola sugárzás.

Túl sok nagykezelés:

A nagykezelések mindenképpen hozzájárulnak az arcbőr egészségéhez, ám ez esetben is érvényes a jóból is megárt a sok. A harmadik x előtt 6-8 hetente, utána pedig 5-6 hetente ajánlott elmenni egy-egy nagykezlésre, mivel ha túlzásba visszük őket, akkor a bőr elveszítheti a ruganyosságát, idejekorán ráncosodni kezdhet.

A barátnőkre hallgatni:

A bőrünk nem egyforma, így a krém, melyet a kozmetikusaiktól, bőrgyógyászuktól kapnak, nem biztos, hogy nekünk is üdvös lesz. Jobb esetben nem fog hatni, rosszabban akár kárt is okozhatunk. Abban ugyan kikérhetjük a tanácsukat, hogy melyik szakemberhez forduljunk, ám bőrünk kényeztetését, az azzal kapcsolatban felmerülő problémák orvoslását már ne tőlük várjuk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top