Te megszívtad már?

2011. 04. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A mai nappal beléptünk az év legszeszélyesebb hónapjába. Legyünk résen, hiszen ez egyben a bolondok napja is, amikor kedves ismerőseink tréfálkozós kedve könnyen az átlagos szint többszörösére nőhet.

Ám az is megeshet, hogy nem mi vagyunk az áldozatok, hanem mi követünk el általunk viccesnek vélt merényletet családtagjaink, barátaink, kollégáink ellen.

Mini körképünkben azt villantjuk fel, kinek milyen élményei vannak a bolondok napjával kapcsolatban.

 

József (26) – az áldozat:

Többször is bepalizták eme jeles napon. „A legkomolyabb az volt, hogy az utolsó óra elmarad, én meg elhittem és hazamentem.” – mondja, hozzátéve, ő nem vevő a szívatásra, még a sokunkat megnevettető kandi kamerát se bírja.

Bea (30) – a balhés:

Középiskolás korában rendszeresen felültetett másokat április első napján, többnyire csatlakozva barátai és az osztályközösség mókás hangulatához. Egy eset különösen megmaradt benne. Becsengetés után az egész osztály elbújt a tanerő elől, aki nem igazán tudott azonosulni a tréfával. „Jó nagy balhé lett belőle.” – emlékszik vissza Bea kuncogva.

Anikó (26) – a profi:

Nagypályás tréfamester. Környezete retteghet tőle, minden évben kiagyal valami különlegeset. Íme a legrázósabb átverése: „A családnak tinikoromban azt adtam elő, hogy terhes vagyok, de ott is figyelni kellett, hogy már napokkal előtte csendes legyek, hányingerrel kelljek fel. Nagy szervezést igényelt, de sikerült a tréfa, elhitték, aznap este szóltam, hogy az egész kamu, mindenki megnyugodott. Azóta tudják, hogy április 1-je környékén óvatosabbak kell hogy legyenek, nekem meg egyre kifinomultabb ötleteket kell kitalálnom.”

 

Vera (32) – az önátverő:

Saját magát is szuperül be tudja csapni. „Egyszer igazából én is segítettem egy téves megérzésemmel kapcsolatban megszívatni magam: egy srácról egy idegenekkel, főként művészemberekkel történő utazás során első ránézésre azt gondoltam, hogy ő tuti orvos.” A srác nem tiltakozott, sőt, adta is Vera alá a lovat, aki ettől „frankó”-nak érezte magát. Végül persze kiderül, hogy az illető még véletlenül se doki, a bölcsészek hadát erősíti.

Miklós (26) – a mázlista:

„Gondolkodom.” – mondja, mikor arról kérdezzük, verték-e már át április 1-jén. Végül közli, semmi se jut az eszébe. Kedves Miklós, még fordulhat a kocka…

 Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top